Inici de la 2a ronda del programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte a l'àrea bàsica de Navarcles - Sant Fruitós - Santpedor

Dimecres, 5 de desembre de 2018 a les 11:52

Els veïns i veïnes d'edats compreses entre 50 i 69 anys rebran una carta invitant-los a participar en el Programa durant el mes de Gener-2019

L’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer de Còlon i Recte d’Althaia iniciarà el mes de gener-2019 la segona ronda del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte. Durant el mes de gener es farà l'enviament d'una carta a tots els veïns i veïnes del municipi d'edats compreses entre els 50 i els 69 anys per convidar-los a fer-se una prova molt senzilla a casa. Es tracta de recollir una petita mostra de femta per analitzar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista.

Procediment
El procediment és molt simple. Els veïns i veïnes que hagin rebut la carta hauran de dirigir-se a una de les farmàcies adherides al programa, entregar la carta i a continuació el farmacèutic/ca li donarà la prova per recollir la mostra de femta. Un cop recollida la mostra de femta a casa, s'haurà de tornar la prova a la farmàcia.
Un cop analitzada pel laboratori es comunicarà el resultat final per correu o bé per telèfon. En cas que la prova sortís positiva, s'oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte.

La detecció precoç és important

El càncer de còlon i recte és el més freqüent en el conjunt dels homes i dones a Catalunya i suposa la segona causa de mort per càncer a Catalunya.
L'objectiu principal del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte és detectar lesions preneoplàsiques anomenades pòlips i càncers en estadi precoç, que tindran un millor tractament i més bon pronòstic.

La participació en aquest programa és voluntària.

Desembre 2018

Darrera actualització: 05.12.2018 | 11:58