L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages sanciona les accions incíviques a la via pública

Dimecres, 17 de maig de 2017 a les 09:24

El consistori ha detectat un augment de l’incivisme a la via pública i recorda que l’ordenança reguladora estableix sancions pels infractors.

La ordenança reguladora de la gestió de residus regula els abocaments a la via pública i estableix multes econòmiques si s’incompleix la normativa. La ordenança classifica les infraccions en lleus, greus i molt greus, i preveu les sancions entre 60 i 30.000 euros.

L’Ajuntament recorda que no està permès abandonar cap tipus de residu a la via pública i és obligatori utilitzar els contenidors corresponents o la deixalleria municipal. En cas de necessitar desfer-se d’objectes voluminosos, cal trucar al 93 878 97 00 per tal de sol·licitar aquest servei especial de recollida.

Com exemple d’incompliments ocorreguts darrerament s’ha sancionat aquest darrer mes a un ciutadà per haver realitzat un abocament d’oli a llera del riu.

Per altra banda, també s’ha sancionat a un altre veí per no disposar de la documentació preceptiva de tinença d’un gos potencialment perillós, com també dos ciutadans han estat denunciats per no recollir excrements dels seus gossos.

La implicació ciutadana és bàsica per assegurar la salut de les persones, la seguretat ciutadana i alhora protegir l’entorn urbà i preservar el medi ambient.

Darrera actualització: 17.05.2017 | 09:29