Plaça Primer d'Octubre, a Pineda de Bages, i Plaça del Ressorgiment, al nucli del municipi, han estat les opcions guanyadores del procés participatiu

Dimecres, 2 de gener de 2019 a les 12:43

En el procés de participació ciutadana s’han validat els vots d’un total de 372 ciutadans. Per poder votar calia estar empadronat al municipi i tenir més de 18 anys.

En el cas de la plaça situada al costat del C/Verge de Juncadella de Pineda de Bages, el nom escollit ha estat Plaça Primer d’Octubre per un clar marge de vots, obtenint-ne un total de 205 vots. En segon lloc ha quedat Plaça de la Llibertat amb 127 vots. Altres noms que han obtingut vots han estat Plaça Maurici Serramalera, Plaça de la República, Plaça Marie Curie o Plaça Frida Kalho, entre altres.

Pel que fa a la plaça situada entre Crta de Vic, C/Joan XXIII i C/Albéniz, al nucli del municipi, el resultat ha estat més ajustat. En primer lloc s’ha escollit Plaça del Ressorgiment amb 127 vots, i immediatament després, per un únic vot, ha quedat la Plaça Primer d’Octubre amb un total de 126 vots. En aquets cas, la tercera opció més votada ha estat Plaça Catalunya amb 94 vots.

Cal recordar que en cas que el nom guanyador en ambdós casos hagués estat el mateix, el nom s’hauria assignat a aquella plaça on obtingués un nombre més elevat de vots.


A continuació, detallem els motius i l’origen de les propostes dels noms guanyadors:

Plaça del Ressorgiment. Aquesta proposta és degut a que l’estàtua que hi està ubicada s’anomena Escultura del Ressorgiment. L’escultura va ser confeccionada per l’escultora local Neus Serra a petició de l’ajuntament l’any 1989.

Plaça Primer d’Octubre Aquesta opció es va proposar en record dels fets succeïts el passat dia 1 d’octubre de 2017.

 

RESULTATS TOTALS

Plaça NUCLI
Plaça del Ressorgiment 127
Plaça Primer d'Octubre 126
Plaça Catalunya 94
Plaça 1 d'Octubre 4
Plaça de les oliveres 3
Plaça José Luís Sampedro 2
Plaça Maria Mercè Marçal 1
Plaça Alfred Figueres 1
Plaça de la llibertat 1
Plaça de la Pau 1
Plaça de la República 1
Plaça de pere clapera 1
Plaça del Camp de Futbol 1
Plaça República Catalana 1
Total: 364

 

Plaça PINEDA DE BAGES
Plaça Primer d'Octubre 205
Plaça de la Llibertat 127
Plaça Maurici Serramalera 23
Plaça de la Republica 2
Plaça Marie Curie 1
Plaça 1 d'octubre 1
Plaça de la Independència 1
Plaça del parc de l'Agulla 1
Plaça Frida Kalho 1
Total: 362

 

 

Darrera actualització: 02.01.2019 | 12:50