Sant Fruitós de Bages elabora un receptari amb l'evolució dels plats cuinats amb arròs

Dimecres, 6 de febrer de 2019 a les 14:05

A les portes de la festa més reconeguda del municipi, la Festa de l’Arròs, l’Ajuntament presenta un llibre de receptes que recull l’evolució d’aquest àpat des de l’edat Mitjana fins a l’actualitat.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha impulsat l’elaboració de la contextualització de la Festa de l’Arròs a través de l’evolució de la seva cuina. De la mà d'un antropòleg i d’un cuiner de la Fundació Alícia s’ha elaborat un receptari que fa una seqüència històrica amb els plats que es cuinaven durant l’Edat Mitjana, el segle XIX i el segle XX ( tan abans com després de la guerra). Fruit de la investigació, s’han pogut elaborar les receptes del “beneït” arròs, de l’arròs agermanat o de l’arròs de La Sagrera.

El proper dimecres 13 de febrer a les 7 de la tarda , al Nexe- Espai de Cultura, es farà la presentació d’aquests orígens gastronòmics de la Festa, s'explicarà el procés de recerca que s'ha seguit i es podrà tastar algun dels arrossos originaris de la festa.

Darrera actualització: 07.02.2019 | 13:27