Sant Fruitós de Bages impulsa un programa per afavorir la inserció laboral de dones amb situació d'exclusió social

Dimarts, 10 d'octubre de 2017 a les 08:59

Una vintena de dones de Sant Fruitós de Bages participen en el projecte Impulsa, una iniciativa engegada per l’Ajuntament per tal d’afavorir el procés d’inclusió laboral de dones que actualment perceben la Renda Mínima d’Inserció.

Aquest projecte té la voluntat d’obrir les portes a aquelles dones que pel motiu que sigui han estat apartades per un llarg període de temps del mercat laboral i donar-los eines per tal de poder tornar a inserir-se.

Durant la primera fase del programa, que durarà 2 mesos, les dones aprendran a organitzar-se i gestionar-se a partir d’accions al territori com poden ser recollides d’aliments i tasques de suport en menjadors escolars.

En la segona fase, d’uns 3 mesos de durada, es treballaran aspectes més vitals de cada participant, per tal de conèixer les pròpies capacitats.

Finalment la darrera fase del projecte serà en la que entraran en contacte amb el món laboral a partir del treball en una empresa. Aquest període els servirà per agafar seguretat i adquirir formació in situ.

El projecte Impulsa és un itinerari d’acompanyament cap al mercat de treball per a dones en situació de vulnerabilitat socioeconòmica on es faciliten els processos d’empoderament, autonomia i desenvolupament de competències personals i professionals que garanteixin l’accés a la formació i al mercat de treball en igualtat d’oportunitats.

Darrera actualització: 10.10.2017 | 08:59