Desplegament de xarxa de Fibra Óptica als polígons de Sant Fruitós de Bages

Fruit d'un estudi sobre les infraestructures de telecomunicacions als polígons industrials de Catalunya, realitzat per la Secretaria de Telecomunicacions i de la Societat de la Informació , es va concloure que els models actuals de desplegament basats en la desagregació de parell de coure no poden oferir serveis avançats de telecomunicacions.

Partint d'aquests resultats, es va constatar la necessitat de promoure una iniciativa que dotés de connectivitat mitjançant infraestructures de nova generació a determinats polígons industrials de Catalunya.

Aquesta iniciativa s'anomena Banda Ampla Industrial , i es troba en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2007-2013 de la Unió Europea, dotada amb un pressupost de 22.6M€.

L'abast previst d'aquesta iniciativa és desplegar infraestructura d'accés i de distribució amb fibra òptica a 34 polígons industrials.

Els polígons de Sant Fruitós seleccionats per aquesta iniciativa són: Sant Isidre I, Pla de Santa Anna, Carretera de Berga, Riu d'Or-Casanova i El Grau.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la Demarcació de Catalunya Central de Pimec col·laboren juntament amb Orange en la selecció d'empreses situades a aquests polígons per un pilot de serveis avançats de telecomunicació sobre fibra òptica.

Les fases d'entrega de les obres de cablatge dels polígons són:

  • Sant Isidre I a partir de 30 de juny del 2010
  • Pla de Santa Anna a partir de 31 de desembre del 2010
  • El Grau a partir de 31 de març del 2011
  • Carretera de Berga a partir de 30 de juny del 2011
  • Riu d'Or-Casanova a partir de 30 de juny del 2011
Darrera actualització: 28.03.2014 | 11:28
Darrera actualització: 28.03.2014 | 11:28