Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CONCERT BANDA UNIÓ MUSICAL DEL BAGES

Concert a càrrec de la banda de la Unió Musical del Bages, dirigida per Joaquim Piqué.

PROGRAMA DEL CONCERT

Primera part

Queen in Concert, és un recull de diverses obres del concegut grup britànic de rock, arranjat pel compositor nord-americà Jay Bocook (Clearwater, Florida 1953), com We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, One Bites The Dust o We Are The Champions.

TV-Cartoons, un recorregut per les sintonies de diverses i conegudes sèries de de televisió com Els Set Nans, Woody Wooppecker, La Família Adams o Els Símpson, arranjat per Gilberto Salvagni, director de l’Orquestra Municipal de Sorpos de Caxis do Sul, Brasil.

The Phantom fo Dark Hollow, del compositor estatunidenc Robert Sheldon (1954), està inspirada en la llegenda de misteri I horror que envolta Robeson’s Hills, al costat del riu Wabash a Vincennes (Indiana), on hi ha un barranc profund I fosc, on ens raigs del sol mai no hi penetren, conegut com Dark Hollow.

Baghira, del compositor Fernando Ferrer Martínez (Velència 1966), més conegut pel nom artístic de Ferrer Ferran, és una sonatina en tres moviments sense interrupció, homenatge a l’Angel de la Guarda que ens guía durant tota la nostra vida, representat per Baghira, la pantera negra inseparable que cuida Mowgil, el nen perdut del Llibre de la Seva, que va ser composta l’any 2000 per a enriquir l’escas repertori per a saxofón de nilvell elemental i mitjà,

Appalachian Overture, del compositor estatunidenc James Barnes (Hobart, Oklahoma 1949), va ser estrenada el 1984, i recorda el tipus de folclore del sud-est dels Estats Units, on hi ha les muntanyes dels Apalatxes.

Segona part

Sleigh Ride és una popular peça lleugera instrumental, obra del compositor, adaptador i director d’orquestra estatunidenc Leroy Anderson (Cambridge, Massachusetts 1908-1975), que va idear durant una onada de calor el juliol de 1946, i acabar el febrer de 1948. Narra la historia d’una persona que li agradaría muntar en un trineu en un dia d’hivern amb una altra persona. Amb els anys, la cançó, s’ha convertit en un estàndard del Nadal.

Feuerfest, obra de Josef Strauss (Viena 1827, 1870), és el què s’anomena una polca francesa, i va ser estrenada a la Sala de les flors de la ringstrasse de Viena el 1869, en la presentació d’una marca de caixes fortes a prova de foc.

Vals de la suite Masquerade, del compositor d’origen armeni Aram Ilitx khatxaturian (Tblisi, Geòrgia 1903, Moscou 1978), enquadrat en el moviment del realisme soviètic. Es tracta d’un vals en to menor i amb fortes connotaciones pesimistes, que data de 1941, quan l’autor va escriure la música per a l‘obra escènica Masquerade sobre text de Mihail Lermontov, tot i que la versió definita no aparegué fins 1944.

Sandpaper Ballet, de Leroy Anderson, és una obra per a orquetra, o banda de música, i paper de vidre.

The Typewriter, també de Leroy Anderson, és aquesta vegada una obra per a orquestra, o banda de música, i màquina d’escriure.

Christmas Festival, és obra també de Leroy Anderson, que la va composar el 1950, quan era arranjador de l’Orquestra Boston Pops, i és un tapís de conegudes caçons naalenques i nadales a mode d’obertura de concert, com ara Joy to the World, Silent Niigh o Jingle Bells.

  • Quan? 16/01/2016 de 21:30 a 23:00
  • Afegeix al calendari iCal

Imatges relacionades