Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sortida a Elna

Dia Internacional de les dones

- Visita al Museu memorial de l'exili

- Dinar a la platja d'Argelers ( pícnic)

- Visita a la Maternitat d'Elna

 

- Inscripcions a l'àrea de cultura fins el 6 de març

 


La sortida començarà al Museu Memorial de l’Exili a la Jonquera. Aquesta instal·lació és un espai per a la memòria, la història i la reflexió crítica. És un centre d’interpretació que recorda els exilis provocats per la Guerra Civil d’Espanya i de Catalunya.

Al migdia, els participants dinaran un pícnic a la platja d’Argelers, una zona que es va convertir en un cap de concentració on s’hi dirigiren milers de refugiats republicans espanyols, molts d'ells catalans, que fugien d'Espanya preveient la imminent victòria del bàndol nacional.

A la tarda la sortida continuarà a la Maternitat d’Elna, un espai museístic ubicat al castell d’en Bardou. En aquest edifici la infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz en temps de la guerra civil, va buscar les dones embarassades que es van exiliar als camps de concentració del sud de França i les va acollir en aquest palauet abandonat per facilitar que poguessin donar a llum en condicions decents. Fins al 1944, la institució que es coneix com la Maternitat d'Elna, va portar al món al voltant de 600 nadons i, fins i tot, va recollir mares jueves que fugien de la persecució nazi durant la Segona Guerra Mundial.

La sortida, que té un cost de 12 Euros, es realitzarà el proper 8 de març a ¼ de 10 del matí des del pavelló d’esports de Sant Fruitós de Bages i es preveu tornar al pateix punt pels volts de les 8 del vespre. Les inscripcions es poden realitzar a l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

  • Quan? 08/03/2017 de 09:00 a 18:00
  • Afegeix al calendari iCal

Imatges relacionades