Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

150 persones donen la benvinguda a Ona Bages i Ona Moianès a Sant Benet

 Sant Fruitós de Bages s’ha implicat en aquest projecte juntament amb els consistoris de Sallent, Santpedor i Santa Maria d’Oló<br /> Es tracta d’una cooperativa sense ànim de lucre formada per professionals i col·laboradors de quatre emissores de ràdio municipals

Un centenar i mig de persones van assistir dissabte, 18 d’abril, al monestir de Sant Benet de Bages a l’estrena d’Ona Bages i Ona Moianès, les noves marques que des d’aquest cap de setmana agrupen les programacions de Ràdio Sant Fruitós (107.5 FM), Ràdio Santpedor (90.0 FM) i Ràdio Sallent (107.6 FM) i de Ràdio 010 (107.2 FM), de Santa Maria d’Oló. La iniciativa la impulsen tretze professionals i col·laboradors d’aquestes emissores municipals, que han format una cooperativa de treball sense ànim de lucre per professionalitzar-ne els informatius i promocionar la cultura i la música de la zona.

A l’acte hi van assistir el secretari de Comunicació del govern de la Generalitat, Josep Martí; els alcaldes dels municipis que estan integrats al projecte, entre ells el de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés; el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Francesc Pena; el president de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya, Manel Ramon; i el president de la Delegació del Col·legi de Periodistes a la Catalunya Central, Gonçal Mazcuñán; a més d’una nodrida representació de regidors, autoritats locals i voluntaris de les ràdios locals del territori.

Durant la presentació van exposar-se els nous continguts que ja s’emeten des de dissabte a les emissores municipals, sota la marca conjunta d’Ona Bages i Ona Moianès. També hi van haver els parlaments del president de la delegació del Col·legi de Periodistes a la Catalunya Central, els quatre alcaldes dels municipis que engeguen, i el del secretari de Comunicació del govern de la Generalitat. També hi van intervenir el director de RAC1, Eduard Pujol, i el president de la cooperativa, Marc Martínez Amat. Aquest últim va explicar que després de parlar amb els ajuntaments de la comarca “tots érem conscients que tenim una assignatura pendent amb les emissores municipals” perquè “el temps les ha anat arraconant com a mitjans de comunicació per a la gran població i com a eines informatives. Amb Ona Bages i Ona Moianès el que volem és donar una oportunitat a les emissores per convertir-se en mitjans abocats a la missió de servei públic, que aportin informació i productes atractius, també és una oportunitat per a joves professionals que ha acabat la carrera i tenen dificultats per trobar feina en un sector en una situació delicada per la crisi, i és una oportunitat per a la comarca, per fomentar els valors col·lectius”.

Els alcaldes de les poblacions implicades també van participar en els parlaments. Al seu torn, l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, va pronosticar que “molts municipis s’hi ajuntaran, avui hi ha aquí presents molts alcaldes que encara no han fet el pas. Han de ser-hi. El fet de ser aquí presents vol dir que estan pel que estem fent”.

L’acte va durar un parell d’hores i va incloure també amb les actuacions d’Anaïs Vila i de Damià Olivella. Va acabar amb un berenar en què es va poder celebrar l’estrena de la nova activitat amb vi i dolços..