Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

19 d'octubre, Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Avui dia 19 d'octubre se celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Mama amb l'objectiu de conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món.
 
El llaç de la façana de l'Ajuntament s'il·luminarà de color rosa per donar suport a les dones que pateixen aquesta malaltia i per conscienciar sobre la importància de la detecció precoç.
 
Segons l’Organització Mundial de la Salut, l'any 2020 es van registrar més de 2,2 milions de casos i prop d'una de cada 12 dones el patirà al llarg de la seva vida.
 
La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta. Per aquest motiu es recomana a les dones d'entre 50 a 69 anys a fer-se una mamografia cada dos anys.
 
La prevenció és un altre element bàsic per reduir l'impacte de la malaltia. Malgrat que no se'n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu contra el càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama: mantenir un pes saludable i evitar l'obesitat, fer activitat física regularment, reduir el consum d'alcohol i practicar la lactància materna.