Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Els Companys” és el nom que portarà el nou equipament d’AMPANS i que ha sorgit a proposta de les escoles del municipi

Amb la voluntat d’acostar el projecte a la societat mitjançant la participació dels alumnes de primària de les escoles, AMPANS va convidar als nens i nenes a participar en un procés per triar el nom, i n’ha rebut més de cinc-cents.

AMPANS ja té nom pel nou equipament infantojuvenil a Sant Fruitós de Bages, una residència i escola que es dirà “Els Companys” a proposta dels alumnes de les escoles d’aquest municipi.  Amb la participació dels alumnes més joves de les escoles, AMPANS pretenia acostar el seu nou projecte a la societat, i explicar el servei que donarà l’equipament de forma sensibilitzadora i entenedora.

El nom ha sorgit d’una llista de 544 noms proposats pels nens i nenes de les escoles: Monsenyor Gibert, Paidos i Pla del Puig, de Sant Fruitós de Bages, i de l’escola Jeroni de Moragas d’AMPANS.

Des de l’Ajuntament s’ha coordinat la participació de les escoles en el projecte d’AMPANS, que s’ha dut a terme a través d’un conte que va crear l’entitat per explicar als nens i nenes què significa viure amb discapacitat i entendre les situacions que representa des d’una mirada basada en l’empatia, i de igual a igual.

L’Ajuntament també ha col·laborat facilitant la participació de la conta-contes Clara Gavaldà, per presentar el conte als centres educatius. De fet, el projecte ha servit perquè es parlés a les aules de la situació que significa viure amb discapacitat intel·lectual, sensorial o física, posant l’accent en les causes ambientals i de l’entorn com a principals factors que faran més fàcil o més difícil la vida de les persones amb discapacitat.

El nom d’ “Els Companys” va ser el més repetit pels alumnes de les escoles participants, argumentant que els nens i nenes que aniran a l’escola d’AMPANS, també seran companys seus, amb els que podran compartir activitats entre centres, però també dins d’actes participatius municipals del tipus que siguin: festius, culturals, esportius...

El nou equipament d’AMPANS que es registrarà com a “Els Companys” acollirà infants i adolescents de 12 a 18 anys, amb discapacitat intel·lectual i autisme. Ubicat en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, el nou equipament disposarà de 20 places residencials per a infants amb altes necessitats i 40 places escolars que acolliran alumnes amb necessitats d’atenció específiques.

La nova residència infanto juvenil que AMPANS posarà en marxa aviat, respon a una necessitat urgent davant la demanda creixent per atendre infants i joves amb discapacitat intel·lectual i Trastorns de l’Espectre Autista (TEA) d’altes necessitats, així com responent a la manca de serveis especialitzats.