Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

240 alumnes de les escoles de Sant Fruitós de Bages inicien el curs escolar amb agendes de temàtica mediambiental

L’ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha repartit 240 agendes escolars i 50 calendaris a les escoles del municipi.

Aquests productes educatius de temàtica mediambiental, promoguts per la Diputació de Barcelona als què des de fa uns anys s’adhereix l’ajuntament, fomenten la participació dels joves en diferents espais de la societat. Durant aquest curs es proposen activitats i informacions setmanals que ens recorden que a la natura tot està relacionat i que ens conviden a observar el seu exemple i a emmirallar-nos en el model que ens ofereix.

L'Agenda tracta de manera especial el consum col·laboratiu i l'espai públic dels nostres pobles i ciutats, convidant als alumnes a reflexionar sobre aspectes que afecten aquest entorn comú, compartit per tothom, en contraposició a l'espai privat. En definitiva, una manera de disminuir la nostra petjada ecològica en el planeta.

Tot amb l'objectiu que aquests recursos educatius, que s'editen en format paper i virtual, ajudin a fomentar la sostenibilitat i a promoure les conductes proambientals entre els alumnes de primària i secundària que en facin ús.

En el conjunt de Catalunya la Diputació ha repartit 80.000 agendes escolars i 7.000 calendaris en 129 municipis membres, com Sant Fruitós de Bages, de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.