Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

400 estudiants de batxillerat es trobaran a Sant Fruitós a la III Jornada de Filosofia

Són alumnes del primer curs de batxillerat de centres del Bages, Berguedà i Osona

El proper divendres, 15 de maig, Sant Fruitós acollirà la III Jornada de Filosofia a Secundària de la Catalunya Central. És un acte organitzat per l’Institut Gerbert d’Aurillac amb el suport de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages en el qual hi participaran 400 estudiants de primer de batxillerat de 9 escoles de les comarques del Bages, Berguedà i Osona. Aquesta edició va ser presentada en una roda de premsa amb la presència del director Eduard Casserras, de l’Alcalde Joan Carles Batanés Subirana i de 5 alumnes de l’Institut, David Cànovas, Júlia Anton, Laia Abia, Ariadna Cano i Clara Garcia.

La de Sant Fruitós és la tercera edició d’una trobada que va començar a Manresa i que fa un any va tenir lloc a Gironella. L’objectiu principal és que els alumnes puguin reforçar els aprenentatges adquirits al llarg del curs amb l’assignatura de filosofia, una matèria que han treballat per primera vegada. Al mateix temps, es busca que puguin compartir coneixements entre els estudiants a través de tallers i grups de treball.

La trobada neix d’un grup de professors de filosofia interessats en que els estudiants facin un pas més enllà de les classes ordinàries i que creuen que la filosofia no és només una matèria escolar sinó també un mode de viure. Per aquest motiu, els tallers que s’han programat intenten que l’encarament que es fa de la filosofia sigui més oberta i lúdica.

Per poder dur a terme una activitat d’aquesta envergadura l’Institut Gerbert d’Aurillac compta amb el suport logístic i de recursos del consistori. Així, les activitats programades tindran lloc al centre, però també al Nexe-Espai de Cultura, a la Biblioteca i al Bosquet. La idea dels organitzadors és que la filosofia traspuï per diferents racons del poble.

El tema principal de la jornada és la dicotomia aparença-realitat. Al voltant d’aquest tema s’han organitzat 12 tallers en diferents formats: visionats de documentals, cine fòrums, revisió de textos, anàlisi de temes d’estètica o cosmologia ... En cada un dels tallers hi participaran una vintena d’estudiants. La jornada, que començarà a les 9 del matí, finalitzarà al voltant de les dues del migdia amb una posada en comú de tot allò analitzat i amb un espectacle musical que anirà a càrrec d’un grup d’alumnes de Gironella.