Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

AMPANS acosta els seus serveis al municipi i s’instal·la a les aules de l’escola de música, gràcies a un acord de col·laboració amb l’Ajuntament

La Sagrera és el nom que AMPANS ha donat al nou servei de Centre Ocupacional a Sant Fruitós de Bages, adreçat a persones adultes amb discapacitat intel·lectual.

L’entitat treballa des dels darrers anys en un nou model d’equipaments d’atenció diürna que acosta aquests serveis als municipis de la comarca, i que treballa aspectes fonamentals vinculats als drets de les persones amb disCapacitat intel·lectual, com el rol actiu i la vinculació amb l’entorn per aconseguir la plena inclusió.

El tret més singular del Centre Ocupacional La Sagrera és el fet que està ubicat a l’edifici municipal de l’antiga escola Sagrat Cor. AMPANS comparteix l’ús d’aquest espai amb l’Escola Municipal de Musica de Sant Fruitós-Navarcles, en una col·laboració innovadora d’aprofitament d’espais públics per oferir un nou servei a la ciutadania. La instal·lació d’aquest servei ha estat possible gràcies a un projecte de col·laboració amb l’Ajuntament, que properament també comptarà amb un altre equipament d’AMPANS, una residència i escola infantil i juvenil, per a infants amb Autisme sever i discapacitat intel·lectual.

El Servei de Centre Ocupacional de Sant Fruitós atendrà a 24 persones, veïnes del poble o de zones properes. El nom de La Sagrera ha estat fruit d’un procés participatiu de les persones usuàries i de les famílies, que han escollit aquest nom per la seva popularitat al municipi.

El projecte de col·laboració entre AMPANS i l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, contempla, a més, que la consergeria i la neteja del teatre i de l’escola de música, així com la gestió del bar del teatre es gestionarà des de l’entitat social, amb la voluntat d’oferir oportunitats formatives i d’inserció laboral.