Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ANGEL URANGA EXPOSA A LA NOVA BIBLIOTECA DE SANT FRUITÓS DE BAGES.

El reconegut pintor vasc Àngel Uranga, amb gran vinculació a Sant Fruitós i al Bages en general, exposarà una petita mostra de la seva obra més recent, a la sala Polivalent de la nova Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages.

El reconegut pintor vasc Àngel Uranga, amb gran vinculació a Sant Fruitós i al Bages en general, exposarà una petita mostra de la seva obra més recent, a la sala Polivalent de la nova Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages. L’exposició es podrà visitar del 14 al 24 de novembre, en els horaris propis de la Biblioteca.

Coincidint amb l’acte d’inauguració d’aquesta mostra pictòrica, que es farà el proper divendres 14 de novembre a les 8 del vespre a la sala polivalent de la Biblioteca, Àngel Uranga farà una “Lliçò magistral” explicant la seva obra i tècniques de treball, i també farà donació d’un quadre a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, per ubicar-lo en un espai de la nova biblioteca.

La producció pictòrica d’Àngel Uranga ve definida per una doble línia totalment diferenciada que realitza en paral·lel. D'una banda, els olis i, de l'altra, l'obra que ell defineix com "incompatibilitat de mitjans". Malgrat aquesta aparent diferència, la seva obra, es caracteritza per una recerca constant del medi i l'experimentació del procés pictòric.

Els seus olis, encara que mantenen una estètica figurativa, tendeixen a una abstracció material i textural que atorguen a l'obra final un caràcter impressionista molt marcat. Entre la gran varietat de motius, els més recurrents van des marines a escenes costumistes.