Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa de l’Arròs de Sant Fruitós de Bages consolida el seu format, ampliant la durada del “7 d’arròs”, que aquest any ja es pot gaudir des del dia 1 de febrer.

L’acte central serà el diumenge 11 de febrer, on l’arròs compartirà protagonisme amb altres activitats per a tots els públics.

La festa començarà a les 9 del matí davant del Nexe amb la ja tradicional botifarrada popular, que anirà a càrrec de l'Associació Asmodaics i Goliaters.

A partir de les 10 del matí els carrers Av. Jaume I i Av. Sant Joan acolliran la fira d'artesans i comerç local. De manera simultània a la plaça Alfred Figueras hi haurà la mostra d'entitats i comerç del municipi. A les 11:00 h també s'hi celebrarà la 29a mostra de puntaires, i durant tot el matí el Banc de Sang i Teixits hi ubicarà una unitat mòbil. Les persones que facin una donació se les obsequiarà amb un tiquet per a l'arròs.

Durant el matí al voltant de Can Figueras el Club Hípic Sant Fruitós de Bages oferirà passejades amb ponis i cavalls des de 2/4 d'11 fins a les 2 del migdia. El grup de teatre de l'Esbart Som Riu d'Or interpretarà l'espectacle itinerant Sainets "història de la festa de l'arròs" i a 2/4 de 12 del migdia començarà la cercavila de la "Comparsa de gigantes y kilikis Gaztelumendi" que anirà des del Carrer Nou fins a la Pl. Alfred Figueras.

A les 12 del migdia se celebraran diferents propostes de cultura popular. Per una banda, començarà la 25a Trobada Gegantera en honor al Sala i na Ricardis, els gegants de Sant Fruitós, que aquest any celebren el seu 25è aniversari. Hi participaran les colles de Tarragona, Reus, Navarcles, Balsareny, Artés, Abrera, Cervera, Petits Minis de Manresa, Les Fonts de Terrassa, Alella, Mendillorri i l'amfitriona del municipi.

Per altra banda, davant del Nexe la cobla Lluïsos de Taradell oferirà una audició de sardanes conjuntament amb una mostra de balls tradicionals en mans de l'esbart Som Riu d'Or.

A la una del migdia es rebran les autoritats a la plaça de la Vila, des d'on seran dirigides al Bosquet acompanyades de les colles geganteres i la música de la cobla. Tot seguit es beneirà i repartirà l'arròs. També s'homenatjarà a les parelles de la Festa de l'Arròs.

La tarda continuarà amb el lliurament de premis del concurs d'arrossos, on s'homenatjarà al cuiner Oriol Sardà. A 1/4 de 4 a la pista del bosquet hi haurà el ball de cloenda dels gegants amb la colla del municipi. Finalment, amb la inauguració de l'exposició i lliurament de premis del 49è Concurs de Pintura Ràpida es posarà el punt final a la jornada. L'acte tindrà lloc al Nexe-Espai de Cultura a les 6 de la tarda.

Les parelles de la Festa de l’Arròs

Aquesta edició la parella homenatjada de la festa seran en Josep M.Lupón i l’Esther Sala, per la seva llarga participació amb la Festa de l’Arròs. Van participar per primer cop durant la dècada dels 80 fins al 2010, sumant més de vint-i-cinc anys col·laborant per fer-la possible.

Concurs d’arrossos

Durant el matí es realitzarà el concurs d’arrossos, on les colles participants elaboraran la seva millor versió del plat tradicional. El jurat emetrà el veredicte a 3/4 de 3 de la tarda, premiant la millor proposta i dos accèssits per al plat més original i al més ben presentat.

Concurs de pintura ràpida

Com ja és tradició durant tot el dia es podrà participar en el concurs de pintura ràpida de la festa, que aquest any celebrarà la seva 49a edició. Les inscripcions s’hauran de fer el mateix dia de 8 a 10 del matí al Nexe Jove.

Els quadres estaran exposats a la sala polivalent del Nexe fins al 24 de febrer.

Concurs de fotografia #FestaArrosSFB2024

Des del dia 1 de febrer fins al dimecres 13 es podrà participar en el concurs de fotografia de la festa. Amb l’etiqueta #FestaArrosSFB2024 i amb menció a @ajuntamentsantfruitos les imatges més populars publicades a Instagram podran guanyar:

  • 5 entrades dobles per a la programació del Teatre Casal Cultural
  • 5 llibres de la Història de la Festa de l’Arròs

Totes les publicacions que també etiquetin @arrosmontsia, participaran en el sorteig d'un lot de productes Montsià.

Tiquets de l’arròs

Els tiquets de l’arròs es repartiran prèviament mitjançant les entitats i associacions locals, les quals disposen de 20 tiquets cadascuna.

La resta de tiquets es podran aconseguir a través de la web municipal a partir del dimarts 6 de febrer a les 18:00 h. Cada persona podrà descarregar un màxim de 4 tiquets amb el codi que trobaran escrit al programa de mà de la festa, el qual s’ha distribuït per totes les llars del municipi. En el moment de reservar els tiquets es podrà escollir l’opció vegetariana.

Com cada any, per cada tiquet es donarà 1 plat d’arròs, forquilla, tovalló, pa i taronja. Els participants hauran de portar taula, cadires i la beguda.

 

Arxius Adjunts