Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Balanç de les afectacions de l'incendi a Les Brucardes

El foc a la urbanització de Les Brucardes ha afectat un total de 1.743 hectàrees, 214 les quals a Sant Fruitós de Bages, principalment a la urbanització de Les Brucardes.

Un cop realitzada una primera inspecció per part de l'equip tècnic municipal s'ha precintat únicament una de les cases de la urbanització, ja que presenta importants danys en la seva estructura.

Paral·lelament, s'han detectat quatre cases més amb afectacions parcials en l'estructura i una quinzena més que presenten danys, tot i que no estructurals.

Es previst que aquest dijous els tècnics especialistes dels Bombers de la Generalitat es desplacin a la urbanització per acabar d'avaluar-ne el seu abast.

Pel que fa a la resta de cases de la primera i segona línia de la façana del Llobregat han patit majoritàriament afectacions en el jardí i en la seva tanca perimetral.

El mateix dilluns al vespre es va retornar la tensió a la xarxa elèctrica de tota la urbanització, tot i això, algunes de les cases encara no disposen de corrent, ja que cal realitzar les reparacions en el cablejat que subministra a cadascun dels habitatges. Pel que fa a l'enllumenat públic s'està recuperant de forma gradual a la zona afectada i és previst que aquest divendres tota la urbanització disposi de servei d'enllumenat.

Els serveis de gas i aigua també van quedar restablerts el mateix dilluns i es van fer neteges intensives en el clavegueram de la zona afectada.