Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cada matí, de dilluns a dijous, el Club de la Feina ajuda a la inserció laboral

Cada dia, de dilluns a dijous, de les 9 del matí a 2/4 d’1 del migdia, una insertora laboral del Servei Local d’Ocupació ajuda a les persones que es troben en situació d’atur a facilitar la seva inserció laboral

Fa uns mesos l’Ajuntament va reforçar aquest servei amb la incorporació d’un nou tècnic-
El Club de la Feina és un espai on adreçar-se per cercar informació sobre ofertes de treball del mercat laboral del territori publicades a la premsa local, a Internet i les rebudes directament a l’Ajuntament. A més, és un espai on es posa a la vostra disposició els recursos per tal de facilitar la recerca de feina i la possibilitat d’intercanvi d’informació amb d’altres persones que es troben en la mateixa situació.
Aquest 2015 continua oferint tallers i formació, amb l’objectiu de poder ampliar i millorar l’oferta a tots els usuaris. A finals de març comença una nova tongada de tallers de recerca de feina, que finalitzaran a finals d’abril i al mes de maig es duran a terme una xerrada d’orientació i coaching, així com vindrà una empresa de selecció de personal a donar-nos la seva perspectiva pel què fa a les noves necessitats del mercat de treball i els canals de recerca.
Dades de l’activitat d’aquest servei
Des de la creació, el setembre de 2012, han passat pel servei un total de 380 persones, de les quals 297 ho han fet al llarg del 2014 i en el primer trimestre del 2015 s’han pogut adherir al Servei més d’una trentena de persones. Al llarg d’aquest temps s’han pogut realitzat atencions individuals amb les persones que ho han requerit per tal d’orientar-los i assessorar-los en la recerca de feina, realitzant durant el 2014 més de 260 sessions individualitzades i més de 60 durant aquest primer trimestre del 2015.
S’ha pogut gestionar més de 250 ofertes de treball i enviar més de 250 currículums d’usuaris del servei. S’ha contactat directament amb més de 90 empreses i des de l’inici del servei, més de 100 persones han trobat feina. En aquest primer trimestre del 2015 ja són més d’una vintena les persones que han pogut començar a treballar.
Pel què fa al Club de la Feina, des de la seva obertura hem tingut més de 2000 assistències, comptant ja amb un total de 370 en aquest primer trimestre de 2015.
Durant el 2014 es van poder portar a terme un total de 8 tallers d’orientació i tècniques de recerca de feina, entre altres els corresponents als agrupats als tallers de “Sant Fruitós de Bages no s’atura”, amb una assistència de 72 persones.
S’han realitzat cursos per poder ajudar als usuaris a introduir-se en el mercat de treball, amb l’objectiu principal de poder millorar les capacitats de les persones per poder accedir amb més facilitat al mercat de treball. Hem pogut realitzar cursos de neteja hospitalària i residencial i manipulació d’aliments.

Dades d’atur a Sant Fruitós
L’any 2014 l’iniciàvem amb una taxa d’atur del 15,41% i finalitzàvem l’any amb una taxa del 14,08€, el què suposa una diferència de més d’un punt. Aquest 2015 el començàvem amb una taxa del 13,30% i el mes de febrer l’atur ha continuant baixant, situant-se a un 13,30%. Darrerament, doncs, les dades són positives i esperem que aquesta línia es vagi mantenint i augmentant en els propers mesos.
Promoció de l’ocupació
Al llarg del 2014 es van poder contractar a través de diferents subvencions directament des de l’Ajuntament i en col·laboració amb el Consell Comarcal del Bages un total de 12 persones per diferents llocs de treball. De cara al 2015 tenim la previsió de poder realitzar 12 noves contractacions temporals, per cobrir diferents llocs de treball.
Val la pena apuntar-se al Servei Local d’Ocupació
Si estàs a l'atur o en situació de millora de feina t’oferim l'oportunitat de trobar les eines per millorar i sistematitzar la teva recerca, models per fer el currículum, cartes de presentació, consells a seguir durant una entrevista de treball i connexió a Internet.

Per accedir al club de feina cal estar apuntat al Servei Local d’Ocupació de Sant Fruitós. Si encara no estàs apuntat, ho pots fer adreçant-te a l’ Ajuntament.