Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cap de setmana de gala amb la proclamació oficial de Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet Català 2016

Sant Fruitós de Bages va rebre oficialment de Granollers el relleu com a Ciutat del Bàsquet Català. L'acte, presidit per l'alcalde de Granollers Josep Mayoral, es va celebrar divendres i va comptar amb la presència, entre altres, del president de la Federació Catalana de Bàsquet, Joan Fa; Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós; Tomàs Casero, regidor d’Esports; el president de la comissió organitzadora, Ricard Planas i Josep Mensa, president de l’ASFE.

Una vegada assumit el relleu, Sant Fruitós de Bages viu des d’aquest diumenge i de forma ja oficial la seva condició de Ciutat del Bàsquet Català 2016 i el president de la Federació Catalana van signar al saló de plens de l’Ajuntament, el conveni corresponent. En aquest mateix acte es va homenatjar persones que al llarg de la seva vida han estat claus per l’arrelament del bàsquet a la població i la consolidació de Sant Fruitós de Bages com a referent al bàsquet català.

Entre aquestes persones van rebre el reconeixement alguns dels primers impulsors de l’esport de la cistella al municipi com Antoni Caparrós o Jeroni Alberola; l’ex-jugador professional de bàsquet i entrenador, Jordi Planell; i també Jaume Ambròs, ànima i impulsor de moltes activitats i iniciatives relacionades amb el món de la cistella i tècnic per les mans del qual han passat centenars de jugadors i jugadores.

Un altre part important d’aquests impulsors han estat els màxims responsables del club de bàsquet de Sant Fruitós, l’ASFE, com ara el seu president actual Josep Mensa o l’expresident Ventura Caballé o l’ex-gerent Josep Galera i figures clau de l’escola Paidos que ha estat i és un centre de referència a l’hora de crear i transmetre l’activitat i els valors d’aquest esport; entre ells, el president de la Cooperativa Paidos, Josep Orive; l’actual president de l’Associació Esportiva Escolar Paidos ,Toni Gener i els ex-presidents Jaume Fortuny i Joan Camí. A l’acte, es van reconèixer igualment impulsors del basquet a Sant Fruitós que són difunts i han tingut un paper clau en aquesta història d’esport, valors i emocions com ara Mariano Magem, Vicenç Planas, Martí Orive i Josep Massana.

Més tard, es va fer la presentació en societat de la Ciutat del Bàsquet Català 2016, al pavelló d’esports municipal, en un acte multitudinari on els grans protagonistes van estat els jugadors i jugadores que viuen aquest esport a la localitat formant part dels diferents equips de l’ASFE, l’escola de Bàsquet Sant Fruitós i l’Escola de Bàsquet de Paidos.
Després de les intervencions de les diferents autoritats davant d’una graderia plena a vessar encapçalades per l’alcalde de Sant Fruitós Joan Carles Batanés i el President de la Federació Catalana de Bàsquet Joan Fa, va tenir lloc la presentació dels més de 300 esportistes que dia rere dia, entrenen, competeixen i, sobretot, comparteixen els valors d’aquest esport a la nostra localitat.

L’acte va acabar amb el bateig de la mascota de la Ciutat del Bàsquet Català 2016 sorgida del concurs promogut a tots els centres escolars del poble que va superar els 400 participants. El nom triat en votació al mateix Poliesportiu Municipal pels assistents a la presentació ha estat el de Boti-Boti.

A partir d’ara, el Boti-Boti acompanyarà tots els actes al llarg de tot l’any i s’afegeix als símbols de Sant Fruitós de Bages i la Ciutat del Bàsquet Català.

Imatges relacionades