Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen els treballs de neteja de la franja perimetral de Les Brucardes

Aquest dimarts han començat els treballs de desbroçada i neteja de la franja perimetral a la urbanització de Les Brucardes.

La franja perimetral es tracta de la delimitació d'una zona amb baixa densitat de vegetació, de com a mínim 25 metres d'amplada, que en cas d'originar-se un incendi forestal pot permetre reduir la seva intensitat i facilitar les tasques als serveis d'extinció.

Els treballs consisteixen principalment en l’aclariment de la vegetació i la reducció de la densitat de l’arbrat per d’aquesta manera millorar la seguretat de les persones, dels habitatges i infraestructures, i alhora per disminuir el risc de propagació en cas de produir-se un incendi forestal.

La manca de previsió durant l’inici del projecte, provinent de l’antiga legislatura, va impedir que aquests treballs es fessin a la primavera. Davant d’aquest fet, i tenint en compte que van haver de posposar-se a l’inici de l’estiu a causa de la previsió d'activació del Pla Alfa no es van poder executar aquests treballs pel risc que comportava.