Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres d'urbanització a l'entorn del cobert de la Màquina de Batre

El proper dilluns 29 d’agost s’iniciaran les obres d’urbanització de la Plaça Onze de Setembre i la reparació del cobert de la Màquina de Batre.

Des de l’ajuntament de Sant Fruitós de Bages es vol agrair a l’avançada la col·laboració de tots els veïns i veïnes del municipi i demanar disculpes per les molèsties que puguin ocasionar.

Per qualsevol incidència que es pugui dur a terme, poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament a través del telèfon 93 878 97 00.

Recordem que el cobert de la Màquina de Batre i el seu entorn es rehabilitaran per a dotar al municipi d’un espai públic de lleure i oci. Les obres de renovació de la coberta i d’adequació del seu entorn es realitzaran de forma simultània i duraran un període de 6 mesos.

Per una banda, es procedirà a la segona fase de les obres de rehabilitació del cobert. Aquesta consistirà en la cobertura de la teulada amb una xapa de zinc envellit per tal de preservar la imatge de l’edifici i alhora garantir la seva impermeabilitat. El cobert és un Bé Cultural d’Interès Local i com a edifici protegit cal recuperar-lo.

Per altra banda, es vol donar un salt qualitatiu a l’entorn d’aquest singular edifici, i convertir-lo en l’espai públic central del municipi. La principal actuació que es durà a terme al voltant del cobert, és la formació d’unes grades pensades per a zona de lleure i alhora per a fer de platea en cas de la realització d’espectacles. La nova urbanització preveu pavimentar els recorreguts d’accés al cobert i les grades i també una part del passeig de la Crta. de Vic. El perímetre del cobert continuarà sent una esplanada de sauló i la superfície de les grades i altres àmbits de la plaça s’enjardinaran. A banda, també s’instal·larà nou mobiliari i enllumenat a la zona.