Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

COMUNICAT OFICIAL - ACCIDENT PISCINES MUNICIPALS

Arran de l'accident ocorregut a les piscines municipals aquest dimecres 12 de juliol, on un infant va ofegar-se, des de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages volem posar de manifest la seqüència de les actuacions que es van realitzar.

Passades les sis de la tarda un usuari del recinte va treure un infant del vas de les piscines en estat cianòtic, inconscient i sense respiració. Immediatament dos socorristes van acudir-hi,  juntament amb dues usuàries que van informar que eren infermeres.

Un cop comprovat l'estat de la criatura es procedeix a executar maniobres de respiració per part de les dues infermeres qui li desbloquegen les vies respiratòries, ja que l'infant estava menjant en el moment de caure a la piscina. Paral·lelament l'equip de socorristes activa els serveis d'emergències i ràpidament arriba un equip mèdic del CAP del municipi i la primera ambulància arriba a les instal·lacions al cap de 10 minuts.

Posteriorment arriba un segon vehicle medicalitzat i un helicòpter que trasllada a l'infant a un centre hospitalari un cop ha estat estabilitzat.

El recinte de les piscines té un aforament de 1.070 persones, i en aquell moment hi havia 234 usuaris fent-ne ús. L'empresa que ofereix el servei de socorrisme a les instal·lacions ha de disposar de dos socorristes titulats durant la jornada i la tarda del dimecres eren tres realitzant el servei.

Des de l'Ajuntament agraïm profundament la tasca duta a terme per les dues infermeres que van reaccionar de manera molt professional davant d'aquests fets i alhora el treball de l'equip de socorristes que en tot moment van respondre davant la situació i van estar al servei dels equips mèdics presents.

Des de l'Ajuntament lamentem que durant l'incident alguns usuaris van increpar als socorristes ocasionant que, a banda del malestar personal que els ha pogut causar, es dificultés la tasca dels professionals en aquells moments tan vitals.

Celebrem que l’infant hagi estat donat d’alta del centre hospitalari i ja es trobi a casa seva.