Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Correfoc, concert dels Catarres i Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet Català 2016, protagonistes principals de la Festa Major d'Hivern

Les festes van començar amb al pregó d’aquest dissabte passat<br />Combinació de Correfoc d’hivern i Els Catarres, una de les propostes suggerents per als joves

Aquest dissabte passat van començar els actes de la Festa Major d’Hivern de Sant Fruitós amb un programa que aglutina més d’una vintena d’activitats pensades per a tots els públics. El pregó, relacionat amb Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet 2016, va ser el punt de partida d’uns actes que s’allargaran en el decurs dels propers dies. El pregoner, va ser Jaume Ponsarnau, entrenador d’elit i un professional amb una forta càrrega de valors ètics. El pregó jove va anar a càrrec de la jugadora de l’ASFE Sant Fruitós, Helena Santamaría. A l’acte hi va prendre part l’Agrupació Coral Sant Fruitós, que va donar més caliu a l’acte que es va fer a la sala de plens de l’Ajuntament.

Aquest diumenge hi van haver altres activitats, com l’esmorzar dels regidors i representants de les entitats, en el decurs del qual es va homenatjar Comunitat de Regants Riu d’Or que enguany celebra el seu centenari i el Concert de Música de Banda de la Unió Musical del Bages que destina els diners recaptats a l’Escola de Música i Arts de Navarcles-Sant Fruitós.
A la tarda, al Pavelló d’Esports, en el marc de “Sant Fruitós del Bages: Ciutat del Bàsquet Català 2016” es van presentar tots els equips de l’ASFE, de l’Escola de Bàsquet Sant Fruitós i del Paidos de l’actual temporada. En l’àmbit escènic, també a la tarda, els més petits podran van poder gaudir amb l’espectacle “Tut – turutut la princesa” amb la companyia La Bleda, organitzat pel Col·lectiu Xarxa de Sant Fruitós.

Dimecres al vespre es reprenen els actes festius
Dimecres 20 de gener, a les 19:30 h a la sala polivalent de la Biblioteca de Sant Fruitós hi haurà un acte amb un clar perfil cultural. Serà l’exposició i recital de poemes “Cançons de la Roda del temps”. Els poemes seran de Salvador Espriu, a càrrec del grup Art Polièdric (Joan Descals, Josep Sadurní, Linus Urpí, Camil·la Pérez, Nati Soler i Albert Solé). Al fins de l’acte hi haurà, maridatge de vins de la DO Pla de Bages.

Els actes seguiran el dijous, 21 de gener, festivitat de Sant Fruitós. A les 11 del matí se celebrarà la missa en honor del Sant Patró durant la qual es cantaran els goigs de Sant Fruitós. En sortir, a la plaça de l’Església, actuaran els Grallers i Geganters de Sant Fruitós, hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa i un vermut popular a càrrec de l’Associació de Recerca Històrica. A més, es podrà visitar el Museu de Sant Fruitós que celebrarà una Jornada de Portes Obertes.
Durant tot el dia, la canalla podrà participar a la Festa dels Gegantons que, entre les 9 del matí i les 6 de la tarda, es farà a l’Espai de Cultura – NEXE. Hi haurà tallers, activitats lúdiques, dinar i festa de gala organitzats per l’Associació Ai Carai.
A la tarda, la jornada es tancarà amb el “Two ball solidari” que se celebrarà al Pavelló d’Esports. Aquesta activitat planteja un experiència lúdica al voltant del món del bàsquet, els valors de l’esport i la solidaritat. Per participar-hi caldrà aportar 1 quilo d’aliments per jugador que es destinaran del Banc d’Aliments de Càritas Sant Fruitós. Les inscripcions es poden fer al pavelló o al web de l’Ajuntament.

Els joves, els protagonistes
El divendres serà un dia dedicat a infants i joves. Durant el matí, -els infants fruitosencs no tenen escola- s’ha organitzat un petit casal i tallers per als més menuts de la casa, donant continuïtat a la Festa dels Gegantons. Es tracta també d’activitats destinades a infants de P3 fins a 6è de primària organitzades per l’Associació Ai Carai.
A les 9 del vespre, arrencaran els actes destinats al públic jove. Primer, amb el Correfoc de la Festa Major d’hivern amb la colla local de Diables Asmodaics i Goliaters. L’inici del recorregut serà a la plaça de l’Església i seguiran pel carrer Padró i el carrer German Durán, per acabar a l’exterior del Pavelló d’Esports.
Més tard, a les 11 de la nit, hi haurà el gran concert que faran Els Catarres al mateix Pavelló d’Esports. A 10 dies pel concert, encara es poden trobar entrades que es poden comprar a l'Àrea de Cultura de l’ajuntament (matins) i al NexeJove (tardes). A més, també es poden adquirir per Internet a través de www.kursaal.cat i a les taquilles del Teatre Kursaal (Manresa). Les entrades anticipades tenen un preu de 12 euros.
Cal remarcar que els menors de 16 anys hauran d'entrar al concert acompanyats per un adult, aquest també amb entrada, i amb un full d'autorització signat.

23 i 24 de gener, darrer cap de setmana de festa
El cap de setmana del 23 i 24 de gener la Festa Major d’hivern arribarà a la seva fi. Durant aquests dos dies es podran fer visites guiades a Món Sant Benet, prèvia inscripció a l’Àrea de Cultura (93 878 80 31).
Dissabte,a partir de les 6 de la tarda, hi haurà ball a l’Esplai dels Avis, organitzat per l’Associació de Gent Gran de Sant Fruitós de Bages. I a la Biblioteca es farà el lliurament del Premi Riu d’Or als valors esportius en un acte organitzat per Sant Fruitós Escola de Futbol.
I diumenge, en el transcurs del matí, hi haurà la 19ena Marxa pel terme municipal, organitzada pel Grup Excursionista Posa’t en Marxa, clourà els actes d’aquesta festa d’hivern. Hi haurà recorreguts mini (8,7 km), junior (17 km) i sènior (27 km). La venda de tiquets on-line es fa a través de www.codetickets.com.