Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Del 26 de juny al 2 de juliol Sant Fruitós de Bages viurà la seva Festa Major d'estiu

Sant Fruitós celebrarà la seva Festa Major d’estiu emmarcada en la tradició del municipi, mantenint aquells elements exitosos de la seva festa tant pels més grans com pels més joves i estrenant novetats.

La primera novetat és la ubicació de la celebració dels actes de la Festa Major, donat que la totalitat dels esdeveniments festius i culturals es traslladen sota el Cobert de la Màquina de Batre; tan sols els concerts joves i la Holi paty es celebren fora de l’espai de la Plaça Onze de Setembre i el Cobert.

El Batibull, la Festa Major pels més petits
Els primers dies arriben amb la Festa Major Infantil de Sant Fruitós, amb la quarta edició del Batibull, del 26 al 28 de juny amb el Cobert de la Màquina de Batre de nou com a escenari principal. La família del Batibull creix i els infants del municipi ja tindran una gran sorpresa el primer dia de festa major infantil.

El dimarts 26 de juny una cercavila amb l’animació infantil d’en Pep Callau i els Pepsicolen acompanyats dels tabalers Asmodaics i Golatiers, donaran el tret de sortida a tres dies de propostes pensades pels més petits. De 2/4 de 7 de la tarda a les 8 del vespre, una màquina de batre retornarà al Cobert en forma d’inflable perquè en gaudeixin els infants i s’hi estarà durant tot el Batibull. Estarà en funcionament cada dia de Batibull, dimecres i dijous, de les 5 a 2/4 de 7 de la tarda.

El dimecres 27 de juny a partir de 2/4 de 7 de la tarda, la Companyia Campi qui pugui animarà la tarda amb l’espectacle musical Ambaükatunàbia i posteriorment Món d’Oci culminarà amb la Festa del Confeti que omplirà el cobert de música i colors. A continuació es podrà gaudir del Sopar de Carmanyola (tothom qui vulgui que es quedi a sopar a la fresca al Cobert) i de la nit de Cinema a la Fresca amb la pel·lícula per a tots els públics Coco.

Finalment el dijous 28 arriba la proposta més fresca per fer passar la calor. A partir de 2/4 de 7 de la tarda la Plaça Onze de Setembre i el Cobert de la Màquina del Batre s’ompliran d’aigua i escuma amb l’animació de Jordi Callau i Món d’Oci, oferint el Correaigua infantil i el final del Batibull amb la Festa de l’Escuma.

Programa d’activitats del 27 de juny al 2 de juliol
Per començar la festa major, el dimecres 27 de juny a les 10:00 h del vespre hi ha programat el Cinema sota el Cobert es projectarà “Coco”, la pel·lícula escollida pels santfruitosencs a través de votació popular.

El dijous 28, Sant Fruitós de Bages celebra ”Anem de Tapes al Cobert!”, dins el 7 de Tapes, una ruta de tapes proposada per fomentar l’activitat gastronòmica i comercial del poble a través d’una degustació de tapes i vins per diferents establiments del municipi que s’inicia el 27 i dura fins el 29 de juny. Seguidament a les 22:30 h, es podrà gaudir de la tradicional Banyada nocturna a la Piscina Municipal a un preu de 2€ per persona (menors de 12 anys 1€, que hauran d’anar acompanyats). La totalitat dels diner recaptats es destinen a la Cavalcada de Reis de 2019.

El divendres 29, a les 18:00 h es realitzarà la Holi party a l’aparcament del Camp de Futbol, en la seva segona edició degut a l’èxit de l’any anterior. Seguidament a 2/4 de 9 al Cobert de la Màquina de Batre, l’Alcalde Joan Carles Batanés realitzarà la salutació oficial per desitjar una bona Festa Major a tothom i seguidament es celebrarà la Festa andalusa amb les actuacions del Grup Tercera Joventut de Sant Fruitós, de l’Escola Lourdes Jiménez, i finalitzarà l’actuació del grup de rumba “Oshun”. A partir de les 23:45 h, la festa seguirà a la pista del camp de futbol municipal, amb el concert d’ Itaca Band i posterior sessió amb MON DJ que animaran la nit.

El dissabte 30 de juny, Sant Fruitós ressonarà amb la III Trobada de grups percussió organitzada per Batukada Shangó, on a les 12:00 h del migdia oferiran una masterclass de percussió a l’Escola Paidos. A les 18:30 h de la tarda els grups participants oferiran una cercavila que començarà a la mateixa escola Paidos i anirà fins al Cobert de la Màquina del Batre. A les 19:30 h, hi haurà una actuació final de tots els grups de percussió en el mateix Cobert a mode d’exhibició amb els amfitrions Batucada Shangó.

A les 18:30 de la tarda es disputarà el IV Memorial Miquel Martínez de futbol, on es disputarà el partit de veterans entre FC Fruitosenc i el Pont de Vilomara.

Les propostes nocturnes de dissabte començaran amb el Corretasques a partir de 19:30 h amb sortida des del pàrquing del Cobert. A les 23:00 h al Cobert de la Màquina de Batre hi haurà ball amb “La Salseta del Poble Sec” i al camp de futbol els més joves podran gaudir del concert Pachawa Sound a partir de les 23:45 de la nit. El DJ Cristian Hook serà l’encarregat de cloure la nit de dissabte.

El Diumenge 1 de juliol a les 10:00h del matí i abans dels actes més tradicionals, es realitzarà la primera Gimcana familiar de Festa Major “Les relíquies de Sant Fruitós”. A les 11 a l’església parroquial tindrà lloc la Missa Solemne i a les 12:30 del migdia al Cobert de la Màquina de Batre hi haurà l’actuació de sardanes a càrrec de la Cobla Orquestra La Rosaleda.que finalitzarà amb un vermut popular elaborat pel Col·lectiu de Recerca Històrica.

A 2/4 de 7 del vespre al Cobert de la Màquina del Batre, tindrà lloc la salutació a les entitats per part de tot el consistori i 2/4 de 8, després de 12 anys, es proclamaran de nou la Pubilla i l’Hereu de Sant Fruitós de Bages, essent realitat la recuperació d’aquesta figura representativa al municipi. A les 8 del vespre l’Orquestra Rosaleda oferirà a tot el públic assistent el gran concert de Festa Major. i a partir de les 11 de la nit serà el torn de gaudir dels ritmes de ball de l’orquestra. Abans, a les 22:45 h, a la mateixa Plaça Onze de Setembre es realitzarà una llançament de pirotècnia per donar inici a la nit de ball i festa.

Finalment, el dilluns 2 de juliol arriba una de les propostes més esperades pel joves, i no tan joves, el gimcana Marrana amb proves “d’Humor Amarillo”. Una proposta inclosa en el marc de la Festa Jove que començarà a les 6 de la tarda al pàrquing del pavelló.

La Festa Major 2018 la clourà el dilluns a les 10 del vespre l’espectacle d’humor “ I ARA QUÈ?” de Pep Plaza, (músic i actor del Polònia de TV3 entre d’altres) que es durà a terme al Cobert de la Màquina de Batre.

Activitats paral·leles
El divendres 22 de juny a les 20:30 h , hi haurà una exhibició de grups organitzada per Gimnàs V20 al Cobert de la Màquina del Batre.

El dilluns 25, Fit-Dance Anabel oferirà una exhibició de zumba amb la posterior Masterclass. L’activitat està prevista a les 21:00 h al Cobert de la Màquina del Batre.

Finalment, el diumenge 8 de juliol, a les 19:00 h, 7 de Ball organitzarà la Festa Country al Cobert de la Màquina del Batre.

Arxius Adjunts

Imatges relacionades