Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 28è Festival Internacional de Música Clàssica recupera el format de 4 concerts amb un programa que potencia els artistes emergents del territori

Els jardins de Sant Benet de Bages seran l'escenari del festival els dijous del mes de juliol.

La 28a edició del Festival Internacional de Música Clàssica Memorial Eduard Casajoana omplirà un any més els jardins de Sant Benet de Bages, els dijous de juliol, amb propostes musicals d'altíssima qualitat que un any més potencien els talents emergents amb la mirada posada amb els artistes del territori.

L'edició 2022 se celebrarà els dies 7, 14, 21 i 28 de juliol recuperant el format de 4 concerts que se celebrava abans de la pandèmia.

Després de la notícia coneguda durant les darreres hores de la mort de la mezzosoprano Teresa Berganza, l'associació Memorial Eduard Casajoana ha decidit dedicar la 28a edició del Festival Internacional de Música Clàssica a aquest mite de l'òpera que va actuar l'any 2006 al Mas de Sant Iscle en la 12a edició del Festival.

La primera de les cites, el dijous 7 de juliol, serà amb el concert que oferiran els gironins Carles & Sofia Piano Duo, un duet de piano a 4 mans reconegut a escala internacional que sota el títol de "Divina Òpera" interpretaran peces de Vivaldi, Rossini, Bellini, Saint-Saëns, Puccini i Wagner.

El dijous 14 de juliol arriba l'espectacle "Temperaments" de la trompetista santpedorenca Mireia Farrés i la pianista vinculada al món musical manresà, Mercè Hervada. En aquest concert interpretaran els temes del seu treball enregistrat que compta amb peces de Ravel, De Falla, Enescu, Bozza,... Les acompanyarà dalt de l'escenari l'actor Bernat Quintana, amb arrels a Sant Fruitós de Bages, qui complementarà l'espectacle amb la lectura d'un poema original de Manuel Forcano.

El tercer dels concerts arriba el dijous 21 de juliol amb la proposta "Venècia: entre canals i música" on actuarà la japonesa Mao Miyoshi. La jove soprano és l'artista emergent escollida pel Festival d'enguany, en l'aposta que es va donant des d'anteriors edicions de potenciar a joves amb talent. L'acompanyaran dalt de l'escenari la mezzosoprano Mireia Pintó i el pianista Vladislav Bronevetzky. En aquest concert l'actor Jordi Boixaderes serà qui faci de narrador d'aquesta proposta artística que interpretarà peces de compositors que s'han deixat inspirar per la ciutat de Venècia com Rossini, Hahn o Offenbach.

El darrer dels concerts serà el dijous 28 de juliol amb la proposta "L'essència del Bel Canto" amb la soprano Serena Sáenz i el baríton navassenc Carles Pachón acompanyats al piano del búlgar Stanislav Anguelov. Sáenz és considerada avui dia una de les veus joves amb més projecció del moment i Pachón compta amb nombrosos premis en concursos nacionals i internacionals. En el concert oferiran un recital líric d'àries de Rossini, Mozart i Donizetti.

Durant la presentació del Festival, l'alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán i Claret, ha volgut destacar la importància de poder comptar amb un Festival que porta artistes de primera línia a Sant Fruitós de Bages, apropant la cultura a tots els veïns i veïnes i a la resta de la comarca.

 Per la seva banda, la presidenta de l’Associació Memorial Eduard Casajoana, Mireia Pintó ha explicat que per confeccionar la programació s’ha apostat per propostes d'un format no massa gran però amb projectes molt elaborats i de la mà d'artistes amb trajectòria o projecció i procurant apostar pels talents del territori.

La regidora de cultura, Laia Feliu, s'ha congratulat de presentar un programa on hi ha paritat entre els artistes masculins i femenins, destacant que no sempre aquest fet es té en compte en festivals musicals.

Des de Món Sant Benet, el seu director comercial Adrià Cots, ha destacat que és un plaer poder comptar amb aquest Festival per 7è any a Sant Benet de Bages.

El Festival compta enguany amb un pressupost de 40.000 € finançats per l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, la venda de les entrades, una subvenció de l'Institut Català d'empreses culturals i amb el suport de nombroses empreses que esponsoritzen el Festival. Jordi Obiols, conseller delegat de l'empresa santfruitosenca Grup Control, espònsor del Festival, ha destacat que cal que les empreses apostin per donar un cop de mà a les entitats socials i culturals del territori, ja que és la manera d'apropar aquest tipus de propostes culturals  fora de Barcelona i posar-les a l’abast de tothom.

Enguany el Festival recupera l'aforament al 100% als jardins de Sant Benet de Bages. Tots els concerts se celebraran a ¼ d'11 de la nit i el preu de les entrades serà de 25 € per concert i també hi ha la possibilitat d'adquirir un abonament pels 4 concerts al preu de 80 €.

Les entrades ja es podran adquirí properament a www.festivalsantfruitos.com, i  presencialment a les taquilles del Kursaal de Manresa i a Foto Isidre a Sant Fruitós de Bages.