Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 29è Festival Internacional de Música Clàssica homenatjarà a quatre grans dones que han fet història en el món de la música i es recupera la presència d'una orquestra dalt de l'escenari

Els jardins de Sant Benet de Bages acolliran aquest festival els dijous del mes de juliol.

La 29a edició del Festival Internacional de Música Clàssica, Memorial Eduard Casajoana, omplirà un any més els jardins de Sant Benet de Bages, els dijous de juliol, amb propostes musicals d'altíssima qualitat.

L'edició 2023 se celebrarà els dies 6, 13, 20 i 27 de juliol i en destaca l'homenatge que s'ha volgut fer en la programació a grans dones que han fet història en el món de la música clàssica com són la manresana Margarida Elias, Maria Callas, Victòria dels Àngels i Alícia de Larrocha.

La primera de les cites, el dijous 6 de juliol, serà amb el concert que oferirà el quartet de saxòfons Kebyart, qui acompanyaran a l'artista emergent d'aquesta edició, el jove trompetista de Calders Cesc Badia. En el concert "A Piacere" interpretaran peces de Bach, Mozart, Widmann i Pérez-Villegas.

El dijous 13 de juliol pujaran a l'escenari cinc artistes catalans que són un referent , un quartet de veus format per la soprano tarragonina Marta Mathéu, la mezzosoprano i directora del festival, Mireia Pintó, el tenor sallentí Roger Padullés i el baríton barceloní Joan Martín-Royo, tots ells acompanyats al piano pel manlleuenc Jordi Domènech. En el concert “Quartets vocals amb piano” interpretaran les cançons gitanes de Brahms, cançons sud-americanes de Guastavino i obres de Schumann i Schubert.

El tercer dels concerts arriba el dijous 20 de juliol recuperant el format d'orquestra que es feia abans de la pandèmia amb la proposta de "El quart concert per a piano de Beethoven" amb l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 i el pianista Vladislav Bronevetzky. Aquest concert, on es podran sentir obres de Haydn, Beethoven i Mendelssohn, es dedica a la pianista Alícia de Larrocha, en l'any del centenari del seu naixement.

Finalment el dia 27 de juliol, se celebrarà el concert "Homenatges: centenaris Maria Callas, Victòria dels Àngels i Margarida Elias", on es vol destacar aquestes tres figures llegendàries programant obres de grans àries que totes elles havien interpretat al llarg de la seva carrera. La soprano Raquel Lojendio i la pianista Irene Alfajeme seran qui portaran a l'escenari les obres de Puccini, Verdi i Mozart.

Tots els concerts se celebraran a ¼ d'11 de la nit i el preu de les entrades és de 25 € per concert i també hi ha la possibilitat d'adquirir un abonament pels 4 concerts al preu de 80 €.

Les entrades ja es poden comprar a www.festivalsantfruitos.com, i presencialment a les taquilles del Kursaal de Manresa i a Foto Isidre.

Arxius Adjunts