Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cementiri municipal s'ampliarà amb un nou mòdul de nínxols i es projecten nous espais pel futur de l'equipament

Els treballs de construcció és previst que s'iniciïn aquesta tardor.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha aprovat aquest dilluns de forma definitiva el projecte bàsic d'ampliació del cementiri per tal de dotar el municipi d'un equipament amb més capacitat, més modern i amb espais enjardinats que el converteixin en una zona confortable i agradable, en un punt de trobada i repòs. Aquesta ampliació es considera de vital importància degut a la necessitat de nínxols que hi ha a dia d’avui.

L'actual cementiri es troba en una parcel·la de gairebé 20.000 m² al costat de la carretera de Berga. Actualment, disposa d'una zona de nínxols distribuïts entorn del parc central, i dues zones de nínxols més als laterals de l'edifici principal, que es van construir posteriorment i que actualment han arribat al seu límit de capacitat.

El projecte aprovat avui preveu la construcció d'un nou bloc de 90 nínxols d'una sola planta que quedarà connectat amb l'edifici actual a través d'una escala.

El projecte també inclou els treballs de reparació de les actuals estructures de nínxols que a causa del pas dels anys presenten algunes patologies associades a humitats.

Des de l’Ajuntament es preveu iniciar aquests treballs aquesta tardor ja que en breu està previst licitar les obres de construcció.

El futur de l’equipament

El projecte aprovat, a banda de les actuacions que s’executaran en aquesta primera fase, també planteja com hauria de ser el futur d'aquest equipament, tenint en compte el creixement previst de població, la diversitat religiosa del municipi i les necessitats que poden sorgir en un futur.
En aquest sentit, es projecten noves zones com la construcció d'un mòdul de nous columbaris en un entorn verd i enjardinat, i també una zona de columbaris ecològics, directament al sòl, vista la creixent demanda dels darrers anys en aquest sentit. Alhora també s'hi preveu la creació d'una zona apartada dins el recinte que permeti ampliar l'oferta de sepultures a terra, en cas que sigui necessari.

El projecte també preveu la construcció d'una graderia enjardinada entre les actuals estructures i el nou mòdul previst, que serviria per poder celebrar cerimònies de forma íntima.

Finalment, també es planteja la delimitació d'un espai dins el recinte, per a la creació d'un memorial per al dol perinatal. Aquest s'ubicaria en una zona delimitada en un entorn natural generant un espai íntim i acollidor.

Pel que fa a noves construccions es planteja la necessitat de construir un nou mòdul de banys accessibles per a tots els usuaris del recinte i la futura ampliació de l'aparcament per dotar-lo de més capacitat.