Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Clam porta a Sant Fruitós de Bages 10 dies de cinema social de qualitat

Al Teatre Casal Cultural i a Sant Benet de Bages es projectaran tres estrenes a Catalunya, films premiats en festivals de renom i curtmetratges.

Aquest dijous 12 d’octubre arranca el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, el Clam, i ho fa portant a Sant Fruitós de Bages films premiats en festivals de renom, alguns d’ells que s’estrenen per primera vegada a Catalunya, curtmetratges i els premis Insert a la creació audiovisual de persones amb discapacitat intel·lectual entre altres propostes.

La primera activitat al municipi serà els dies 12, 13 i 14 d’octubre en el marc de l’Óh festival a Sant Benet de Bages on es projectaran curts sobre el món rural triats pel millor festival del món del gènere, el Festival de Clermont Ferrand.

Des de Sant Benet de Bages el divendres 13 d’octubre (20:30h) es projectarà La passion de Dodin Bouffant, premi al millor director a Canes per Anh Hung i film que representa a França en la cursa pels oscar. El film tracta sobre la responsabilitat emocional al voltant de la cuina de quilòmetre zero reivindicant els sabers de la cuina francesa. La projecció, que s’estrena per primera vegada a Catalunya, anirà acompanyada per un debat amb cuiners de la Fundació Alícia.

El dissabte 14 d’octubre (17h) el Teatre Casal Cultural s’estrena com a escenari del festival amb la projecció dels Curtmetratges a competició. Es projectaran Aunque es de noche de Guillermo García López, El bus de Sandra Reina, El forjador de flores ‘Àlex Duck, La herida luminosa de Christian Avilés, Les més grans de Núria Ubach, Marta Codesido,Dubi Cano i Ulrika Andersson, Paris 70 de Dani Feixas i Ponto Final de Miguel López Beraza. La projecció comptarà amb la presència de la directora Núria Ubach, el director Àlex Duck i la compositora Laura Casaponsa.

El mateix dissabte (20h) , inclòs dins “Les cartes blanques” arriba al Casal Cultural el documental O Grande Irmão de Camilo Tavares que examina el paper dels Estats Units en el cop d’estat al govern xilè de Salvador Allende, per part de les tropes liderades per Pinochet. Una reflexió política carregada de testimonis i documents que pretén oferir una conclusió definitiva sobre els responsables de la devastada estabilitat política d’Amèrica del sud. Aquesta projecció és possible gràcies a la col·laboració amb la Cineteca de Derechos Humanos de Sucre (Bolívia).

El diumenge 15 d’octubre arriba una altra de les estrenes a Catalunya, Kokomo city (18h) , de D. Smith., un film que ens parla de les pors racials i sexuals en el món underground dels EUA. Una proposta que ha arrasat entre el públic emportant-se guardons als festivals de Sundance i de Berlín. (18h – Estrena a Catalunya)

Els infants també tenen cabuda en el Festival, amb una sessió el dijous 19 d’octubre (10h) on els escolars del municipi podran veure Mi vecino Totoro, de Hayao Miyazaki, un film d’aquest prodigiós mestre de l’animació que ens parla de l’humanisme i la solidaritat al servei d’una família que s’instal·la al camp i estableix amistat amb un esperit del bosc. La sessió també és oberta al públic general.

El divendres 20 (20:30h) els desordres mentals ompliran la pantalla amb Sur l’Adamant, de Nicolas Philibert, Ós d’Or al millor film al Festival de Berlín 2023. Una pel·lícula que ha estat un èxit de taquilla a França i que narra les experiències d’un grup de pacients mentals que sovintegen l’Adamant, una estructura flotant que podem trobar al mig del riu Sena, al bell mig de París.

El dissabte 21 d’octubre arriba al teatre Casal Cultural l’entrega del Premi INSERT a la creació audiovisual per part de persones amb discapacitat intel·lectual, un premi impulsat per Ampans per fomentar la transmissió de valors i drets mitjançant el cinema. Aquest reconeixement premia els curtmetratges de ficció, animació o documental produïts per equips amb persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental.

La darrera de les projeccions al municipi serà també el dissabte 21 d’octubre (20h) amb Demonlover, d’Olivier Assayas, un film que ens parla de l’ambició corporativa d’ una empresa de videojocs que porta els seus empleats a lluitar per assolir el poder. Aquesta pel·lícula està inclosa en el cicle de retrospectiva en honor a Assayas, premi d’honor del festival d’enguany.

Tota la informació i la venda d’entrades es pot fer a través de la web del festival a: https://clamfestival.org/