Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El documental d'Isabel Coixet, El Sostre Groc, arriba al Teatre Casal Cultural

Aquest projecte ha estat reconegut amb el guardó de Millor Documental dels Premis Gaudí.

El documental El Sostre Groc de la directora Isabel Coixet arriba aquest mes de juny a Sant Fruitós de Bages dins el Cicle Gaudí de cinema.

L'any 2018 un grup de nou dones van presentar una denúncia contra dos dels seus professors de l'Aula de Teatre de Lleida per abusos sexuals comesos entre els anys 2001 i 2008, quan eren unes adolescents. Va ser massa tard. Per por, per vergonya, perquè van trigar molt temps a entendre i digerir el que els havia passat, la denúncia va arribar quan el cas ja havia prescrit i es va arxivar. El que no sabien és que, tot i que el cas havia prescrit, els seus testimonis estaven obrint una porta en la qual, potser, no tot estava perdut.

Arran de l'estrena d'aquest documental La Paeria va demanar que s'investigués quatre responsables de l'aula municipal, dos homes i dues dones, que haurien comès els abusos o estarien al corrent de la situació i haurien callat. La fiscalia va obrir diligències a causa de l'aparició d'aquests nous casos que no haurien prescrit.

Aquest documental ha estat reconegut com a Millor Documental dels Premis Gaudí.

El Teatre Casal Cultural acollirà aquesta projecció el diumenge 25 de juny a 2/4 de 7 de la tarda. Les entrades es poden comprar anticipadament a partir de 3 € AQUÍ