Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival CLAM preveu una edició excepcional amb una trentena d'estrenes a Sant Fruitós de Bages, Navarcles i Manresa

Assayas, Sorogoyen, Munt, Figueras i Cases rebran els Premis d’Honor

Del 12 al 22 d’Octubre, el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, el Clam, fa un definitiu pas endavant pel que fa a la seva consolidació com a un dels certàmens més rellevants del nostre país.

Les tres seus oficials del festival, Sant Fruitós de Bages, Navarcles i Manresa, seran l’escenari de la millor secció oficial de cinema possible i amb un grup de convidats de primeríssim ordre.

Els premis d’honor d’aquesta 19ena edició seran per cinc referents en el món del cinema: el cineasta francès Olivier Assayas, el realizador madrileny Rodrigo Sorogoyen, l’actriu i directora Sílvia Munt, el comunicador Jaume Figueras i el compositor bagenc Carles Cases.

Pel què fa a la Secció Oficial es projectaran films premiats a nivell internacional amb la Palma d’Or de Canes, l’Ós d’Or de Berlín, el Lleó de Plata de Venècia, dos Premis del Públic de Sundance, el millor actor de Canes, el millor director de Canes i Venècia i el Gran Premi del Jurat de Canes, Berlín i Sundance.

Tots els films que es projectaran son estrenes a nivell català, sis són estrenes a l’estat espanyol i quatre han estan preseleccionades en la cursa pels Oscar.

Durant la presentació de la programació Esteve Soler, director del Festival, ha destacat que amb un pressupost relativament baix, de 106.000€, es preveu un festival excepcional.

En aquesta 19ena edició Sant Benet de Bages també s’estrena com a seu del festival, afegint-se al Teatre Casal Cultural, ampliant així els espais de projeccions al municipi. Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages, ha destacat durant la presentació que a banda de les estrenes i projeccions que es podran veure en aquests espais, cal destacar la projecció de “O Grande Irmao” en col·laboració amb la Cineteca de los Derechos Humanos de Bolivia (dissabte 14 – 20:00h)  i el Premi Insert a la creació audiovisual per part de persones amb discapacitat intel·lectual. ( Dissabte 21 – 17:00h).

Dos elogiats documentals premiats a Sundance s’encarregaran d’obrir i tancar el festival. El film d’inauguració serà el premi del públic ’20 days in Mariupol’, del guanyador del Pulitzer Mstysalav Chernov, sobre l’assetjament a la ciutat d’Ucraïna. Tancarà el festival ‘La memoria infinita’, de Maite Alberdi, una emotiva aproximació a l’Alzheimer, que va obtenir el Gran Premi de Sundance.

L’edició de l’any passat va arribar a 10.000 espectadors i s’espera que aquest 2023 es faci un salt endavant amb el cartell de luxe que es porta a la pantalla.

Tota la programació es pot consultar a www.clamfestival.org