Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival Clam tanca la 17a edició amb deu dies de cinema i activitats paral·leles

Sant Fruitós de Bages ha estat la seu convidada d'aquesta edició.

L'Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles ha estat l'escenari aquest diumenge de la gala de clausura de la 17a edició Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, el Clam.

En aquesta edició, Sant Fruitós de Bages ha estat la seu convidada i s'ha pogut gaudir de 3 sessions obertes de cinema al Teatre Casal Cultural i també d'una en format tancat dirigida al públic més jove.

De les diferents sessions al municipi cal destacar la de cinema indígena de Bolívia, del passat cap de setmana, amb motiu de la celebració de l'any Lluís Espinal, que va comptar amb la presència de la cònsol de Bolívia a Barcelona. En aquesta sessió es van visionar el curtmetratge "Revolución" i la pel·lícula "Insurgentes", ambdues dirigides per Jorge Sanjinés.

El Casal Cultural també ha estat l'escenari de la projecció del documental "Una niña" de Sébastien Lifshitz aquest passat divendres i del film "Polseres Vermelles", en versió original subtitulada, el cap de setmana passat

A banda, els alumnes de 3r d'ESO de l'institut Gerbert d'Aurillac van assistir el passat dijous al matí a una sessió de cinema amb el film "De l'Índia a París en un armari d'IKEA" dirigida per Ken Scott.

Des de l'Ajuntament es fa una valoració molt positiva en aquest any en què el municipi ha estat seu convidada i es vol continuar col·laborant amb aquest Festival del territori amb projecció internacional.

En la gala de clausura d'aquest diumenge es van lliurar els Premis del palmarès d'aquesta edició:

Primer premi del jurat de llargmetratges, a la pel·lícula Chuskit de la directora índia Priya Ramasuban.

Premi especial del jurat de llargmetratges, a la pel·lícula Dante's Heaven del director búlgar Dimitar Radev.

Menció especial de l'organització, pels valors aportats a la realitat social de les persones de la tercera edat, a la pel·lícula Belles Fulles de Tardor, del director manresà Enric Roca.

Premi Insert convocat per la Fundació AMPANS a la creació audiovisual de persones amb discapacitat intel·lectual, al curtmetratge Si Yo Fuera, del director valencià Vicent Gisbert, amb l'equip del Centre Ocupacional El Renaixer, de Godella.

Primer premi del jurat de curtmetratges per a Dissapering Stories, dels directors russos Oleg Ageychev i Alexander Gornovsky.

Premi especial del jurat de curtmetratges per a Beautiful Things del director polonès Adrian Kuciel.

També cal destacar el Premi d'Honor que va rebre la directora Catalana Judith Colell, amb presència del director Jordi Cadena i l'actor Ferran Rañé en el mateix auditori, i l'actor Francesc Orella des de Buenos Aires. El Premi Pere Casaldàliga, va anar a mans de l'Associació Lligam que lluita pels drets de la dona, en un emotiu acte on el Bisbe de Balsareny i el seu llegat hi van ser més presents que mai.