Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival Internacional de Cine de los Derechos Humanos de Bolívia arribarà a Sant Fruitós de Bages durant el març de l'any vinent.

Representants del festival han visitat el municipi el dia de la commemoració de l'assassinat de Lluís Espinal.

Durant el mes de març de l'any vinent, una mostra de la vintena edició del Festival Internacional de Cine de los Derechos Humanos de Bolívia arribarà a Sant Fruitós de Bages gràcies a les sinergies creades entre l'Ajuntament, la comissió Lluís Espinal i el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, el CLAM.

Aquest mes de març representants del festival bolivià, encapçalats per Humberto Mancilla, president de l'entitat, han visitat Sant Fruitós de Bages el dia 21 de març, una data escollida per ser el darrer dia en vida de l'Il·lustre veí Lluís Espinal, abans de ser assassinat.

Durant la visita al municipi han pogut conèixer de primera mà el treball que s'ha per promocionar la figura d'Espinal, així com tots els elements que perduren al municipi recordant la seva figura.

Els representants del Festival s'han reunit amb l'alcaldessa del municipi, Àdria Mazcuñán i Claret i la regidora de Cultura Laia Feliu, així com amb els membres de la Comissió Lluís Espinal i del Festival Clam. Fruit d'aquestes trobades s'ha acordat que el març de 2024 una mostra d'aquest festival podrà veure's a la vila natal d'Espinal, Sant Fruitós de Bages.

Festival Internacional de Cine de los Derechos Humanos té per objectiu difondre i promocionar treballs audiovisuals que defensin la humanitat i el diàleg intercultural. En el marc del Festival estan impulsant el projecte Cineteca de Derechos Humanos – Escuela de la Naturaleza, una nova instal·lació que es construirà al municipi de Sucre, a Bolívia, amb l'objectiu de fer pedagogia i fer que l'accés a l'art cinematogràfic sigui un dret universal.