Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages arriba a la 25ena edició i es vesteix de gala amb un programa de concerts d’altíssima qualitat

Presentació del Festival a Sant Benet de Bages. Peu de foto (d’esquerra a dreta): Adrià Cots, Món Sant Benet, Vladislav Bronevetzky, membre fundador de l’Associació memorial Eduard Casajoana, Mireia Pintó, Presidenta de l’Associació, Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages i Xavier Racero regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.
Presentació del Festival a Sant Benet de Bages. Peu de foto (d’esquerra a dreta): Adrià Cots, Món Sant Benet, Vladislav Bronevetzky, membre fundador de l’Associació memorial Eduard Casajoana, Mireia Pintó, Presidenta de l’Associació, Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages i Xavier Racero regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

Aquest divendres al migdia s’ha presentat la 25ena edició del Festival Internacional de Música Clàssica - Memorial Eduard Casajoana que enguany es celebrarà per quart any consecutiu als jardins Sant Benet de Bages els dijous 4, 11, 18 i 25 de juliol.

El primer dels concerts serà, segons de Presidenta de l’Associació, Mireia Pintó, un deute històric amb el Festival portant a dalt de l’escenari una orquestra simfònica. El concert, titulat “Beethoven, tradició i modernitat”,  estarà interpretat per la orquestra simfònica Camera Musicae formada per músics de renom internacional  i tres solistes de primer nivell com són Maria Solozobova al violí, Alexander Knyazev al violoncel i Vladislav Bronevetzky al piano, tot plegat sota la batuta de Tomàs Grau.

El segon concert que porta per títol “Gala de tenors”, repeteix la fórmula interpretada per Pavarotti, Carreras i Plàcido Domingo de la mà dels catalans reconeguts internacionalment Carlos Cosías, Marc Sala i Albert Deprius acompanyats al piano per Ricardo Estrada. Pel què fa a aquest concert Pintó ha destacat la clara aposta de la organització per programar grans artistes del territori.

El concert del dijous 18 de juliol pujarà a l’escenari a la mezzosoprano Mireia Pintó amb el pianista Vladislav Bronevetzky, ànimes màter del festival que interpretaran un repertori que sota el títol “Amb veu de dona, dones compositores, dones amb personalitat” posarà a dalt de l’escenari l’obra de compositores del segle XIX que per la seva condició femenina no van gaudir del reconeixement públic que mereixien. A banda el concert estarà conduit per l’actriu Clara Segura que reforçarà el missatge de les veus femenines amb lectures de poemes de reconegudes poetesses.

El darrer dels concerts, programat pel dijous 25 de juliol, donarà protagonisme al futur de la música clàssica amb la interpretació del concert “Songs of Hope” a càrrec del cor infantil “Amics de la Unió” amb Roc Sala al piano i dirigits per Josep Vila i Jover. Aquest concert oferirà peces a capella i musicals tant de obres del territori com Mar i Cel i Flor de Nit com de musicals de l’escena nord-americana. Des de l’organització s’ha recomanat el concert especialment pel públic més jove.

Enguany el pressupost del Festival és de 66.000€ que han estat aportats per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, la Generalitat de Catalunya i diferents empreses patrocinadores. En aquest sentit l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, ha volgut destacar la clara aposta que ha fet el consistori per aquest Festival i ha recordat que durant l’època de crisi l’Ajuntament no va dubtar en donar encara més suport econòmic a l’organització per tal que aquest Festival pogués arribar a on és ara.

Pel què fa a les entrades, el preu dels concerts és de 30€ el primer concert i 20€ els altres 3. Les entrades es poden comprar a les guixetes del Kursaal o per internet a www.kursaal.cat.

Tots els concerts es realitzaran a ¼ d’11 de la nit als jardins del Monestir de Sant Benet de Bages i prèviament hi haurà servei de bar a la plaça de Sant Benet.