Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages es trasllada a Món Sant Benet

El Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages es trasllada a Món Sant Benet

El prestigiós Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, que aquest estiu celebrarà la 22a edició, canvia d’ubicació. El conjunt arquitectònic de Sant Benet de Bages serà el nou escenari del certamen, que en els últims quinze anys havia acollit el Mas de Sant Iscle. El Festival se celebrarà, com és habitual, els quatre dijous del pròxim mes de juliol, tot i que la programació de concerts encara no està tancada..

El canvi és fruit de l’acord al quan han arribat l’Associació Música Clàssica, la Fundació Catalunya-la Pedrera –propietària de Món Sant Benet– i l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. L’organització valora molt positivament els quinze anys de Festival al Mas de Sant Iscle, període durant el qual el certamen s’ha convertit en una de les grans cites culturals de la Catalunya Central, i per això agraeix la col·laboració a la família Vilanova. Tot i això, ha cregut convenient tirar endavant el canvi d’ubicació per tal que el certamen tingui més versatilitat d’espais i, en conseqüència, més possibilitats artístiques a considerar.

El Festival
El Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, Memorial Eduard Casajoana, va néixer a Sant Fruitós de Bages l’any 1995 i des dels inicis ha seguit una línia de creixement permanent. La consolidació del Festival es deu especialment al reconeixement del públic, a la col·laboració de les institucions i d’empreses i patrocinadors privats. I també al nivell de les propostes musicals. Pel certamen han actuat grans artistes com Josep Bros, Teresa Berganz, Isabel Rey, Jaume Aragall, Joan Pons, Claudi Arimany, Maria Bayo, Carles Cases, Manel Camp, Mireia Farrés i Núria Rial, entre molts d’altres.

Les dues primeres edicions del Festival van tenir lloc a l’Església Parroquial. A partir de la tercera edició, va passar a l’Església del Monestir de Sant Benet de Bages i al Teatre Casal Cultural. Amb l’inici de les obres de restauració del conjunt arquitectònic, l’any 2001 el Festival es va traslladar al Mas de Sant Iscle, emplaçament que s’ha mantingut fins al 2015.