Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival MOST arriba a Sant Fruitós de Bages per posar en valor la viticultura i pagesia del futur

L’acte comptarà amb el visionat de la pel·lícula Vigneronnes i una taula rodona sobre el futur de la pagesia al Bages.

Sant Fruitós de Bages podrà tastar un trosset del Most Festival, un certamen d'abast internacional que recull la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava.

Serà el divendres 17 de març quan el Teatre Casal Cultural es convertirà de nou en una sala de cinema per projectar la pel·lícula Vigneronnes, de Guillaume Bodin, Gran Premi del Jurat en la passada edició.

Aquest film, que es podrà veure a les 7 de la tarda està centrat en viticultores de renom que despunten en la vinya biodinàmica europea. Ens parla entre d'altres d'Elisabetta Foradori a Itàlia o de Marie-Thérèse Chappaz a Suïssa, que han ensenyat el camí a tota una generació que segueix els seus passos. Una mirada atenta a aquests projectes inspiradors que es basen en una viticultura el més propera possible a la natura i als éssers vius.

El visionat del film anirà acompanyat de la taula rodona "La pagesia al Bages. Reptes de futur" amb la participació d’Alba Rojas, coordinadora de l’Ateneu cooperatiu de la Catalunya Central, Anna M. Duocastella, pagesa de Castelltallat, Maria Estruch, escriptora arrelada a la terra, i d’un tast de vins de la DO Pla de Bages dirigit per l’enòloga l'Anna Berenguer.

L'arribada del Festival Most al municipi és fruit de la unió d'esforços del Museu de la memòria de la vinya i el vi del municipi, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (VINSEUM) i la DO Pla de Bages per tal que aquest festival creixi fora dels seus orígens situats al Penedès i al Priorat.

Les entrades per l'esdeveniment es poden comprar anticipadament per 6 euros AQUÍ