Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal de Sant Fruitós de Bages visita la nova residència i escola per a infants amb discapacitat intel·lectual i autisme

Aquest nou servei assistencial és previst que entri en funcionament abans de l'estiu.

L'alcaldessa de Sant Fruitós de Bages i els regidors de govern de l'Ajuntament, han visitat aquest passat divendres la residència infantil i juvenil, i escola, que acollirà infants i adolescents de 12 a 18 anys, amb discapacitat intel·lectual i autisme, de la mà d'AMPANS.

Durant la visita els han acompanyat el director general d'AMPANS, Toni Espinal i Janeta Camps, directora del servei de llars de la fundació.

Aquestes noves instal·lacions, i el seu mobiliari, s'han construït específicament tenint en compte les necessitats especials del col·lectiu que farà ús d'aquest equipament. En aquest sentit l'edifici està compost per una sola planta, per evitar l'ús d'escales, totes les aules i habitacions disposen de llum natural i les zones comunes com poden ser el menjador o les aules d'estudi disposen del mobiliari adequat pels infants i joves que en faran ús.

Aquest nou equipament es troba ubicat a l'avinguda Girona, en uns terrenys cedits per l'Ajuntament. El centre assistencial disposa de 20 places residencials per a infants amb altes necessitats i 40 places escolars per alumnes amb necessitats d'atenció específiques.

És previst que la residència entri en funcionament abans de l'estiu, i que l'escola ho faci durant el mes de setembre per l'inici del curs escolar. La major part dels alumnes i residents provindran de la comarca del Bages, però també de comarques veïnes com poden ser el Berguedà i el Solsonès.