Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Jutjat Contenciós Administratiu confirma la sanció de 600 € a l'Ajuntament, per incompliment del Règim Electoral General

La sanció va ser imposada per la Junta Electoral de Zona de Manresa durant la campanya electoral del passat mes de maig.
Col·legi electoral SFB - arxiu
Col·legi electoral SFB - arxiu

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha confirmat la sanció de 600 € imposada a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages per la infracció del Règim Electoral General durant govern de ERC, Junts i PSC en la campanya de les eleccions municipals del passat mes de maig.

El Jutjat ha fet ferma aquesta resolució sancionadora dictada per la Junta Electoral de Zona de Manresa, arran dels escrits presentats pel grup d'electors Gent Fent Poble, on es feia referència a publicacions a la web i a les xarxes socials del consistori, així com a l'enviament d'una carta informativa i la convocatòria d'una trobada veïnal, fets que la part denunciant considerava constitutius d'incompliment de la LOREG.

Des del consistori es considera que la sanció hauria d'anar dirigida als grups que formaven el govern municipal d’aleshores (ERC, Junts i PSC) i no al mateix Ajuntament. Per aquest motiu des del govern municipal ja s’ha peticionat la iniciació d’un expedient per tal de demanar que siguin aquests partits qui assumeixin la sanció, i aquest import no hagi de ser pagat des de les arques municipals.