Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu acull una mostra de les escultures d'aram i ferro fetes per Valentí Fontcuberta

L'exposició "Escultura Olímpica" es podrà veure fins al 16 d'abril a l'equipament cultural

Aquest dijous 23 de febrer, a les 7 de la tarda, s'inaugurarà al Museu de la memòria de la vinya i el vi la mostra "Escultura olímpica", un recull de les peces que el santfruitosenc Valentí Fontcuberta i Fontanet va anar elaborant al llarg de la seva vida amb ferro i aram.

Fontcuberta, santfruitosenc arrelat al municipi amb una alta implicació cultural, qui ens va deixar el passat mes d'agost, era llauner de professió i treballant la matèria prima: creus, mitges corbes, tes, colzes, etc. crea unes combinacions màgiques que es converteixen en cossos en moviment. No només és enginy, sinó que darrera hi ha un estudi meticulós que es trasllada a l’escultura conservant el gest i les proporcions.

La temàtica sempre gira entorn de l’esport: atletes, futbolistes, boxejadors i d’aquí en sorgeix el títol de la mostra, doncs aquestes obres es van veure per primer cop l’any 1992, l’any de les Olimpíades de Barcelona.

Ara 31 anys després surten de nou a la llum en forma d’homenatge pòstum, a aquest incansable creador que malauradament ens va deixar el passat mes d’agost. Conservem però el seu llegat artístic i n’exposem una selecció per al gaudi de tots els visitants, que la podran visitar fins al 16 d'abril.