Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de la vinya i el vi i la Biblioteca Municipal exposen conjuntament la mostra "Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya"

L'exposició s'inaugura aquest dijous a les 7 de la tarda al Museu de la vinya i el vi.

El Museu de la Vinya i el Vi i la Biblioteca Municipal acullen conjuntament l'exposició "Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya", produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat amb motiu del reconeixement de la tècnica de la pedra seca com a patrimoni cultural immaterial per part de la UNESCO.

Aquesta mostra, s'inaugurarà aquest dijous 27 de maig a les 7 de la tarda al Museu de la Vinya i el vi, i es podrà veure fins al dia 4 de juliol tant al Museu com a la Biblioteca Municipal.

La mostra, eminentment fotogràfica, ofereix una panoràmica àmplia sobre el llegat de la pedra seca a Catalunya, posant èmfasi en les variants tipològiques més habituals i en la diversitat territorial, alhora que explica la vigència actual d'aquesta arquitectura, harmònica amb l'entorn natural i sostenible des de tots els punts de vista.

A la comarca del Bages existeixen actualment moltes construccions d'aquest tipus creades a peu de vinya per tal d'elaborar el vi in situ i per a construir murs o barraques de vinya.