Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu Deu de El Vendrell inaugura una exposició sobre la figura del pintor Alfred Figueras

La mostra, fruit de la col·laboració entre els Ajuntaments de Sant Fruitós de Bages i d’El Vendrell, ha obert les portes aquest divendres. La mostra es podrà veure fins el proper 28 d’abril.

“Alfred Figueras: artista convidat” és el títol de l’exposició que es va inaugurar aquest divendres al vespre amb la presència de l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, i del regidor de Cultura Xavier Racero, acompanyats per l’alcalde d’El Vendrell, Martí Carnicer i la regidora de cultura Eva Serramià.

La mostra es centra en la trajectòria artística del pintor santfruitosenc Alfred Figueras (1898-1980), el qual va estar molt influït per l'obra d'autors postimpressionistes com Cézanne, Van Gogh i Gauguin. A l'exposició s'hi poden veure una trentena d’obres que es podran contemplar fins al 28 d’abril.

En el marc de la mostra, el proper 8 de març, a les 7 de la tarda, coincidint amb el dia de la dona, tindrà lloc la xerrada ‘Els pilars constructius en l’obra d’Alfred Figueras’, a càrrec de l’experta en la figura de Figueras, M. Assumpta Sala, on es parlarà de la figura de l’Alba, dona i mussa de Figueras.

El 14 de març, també a les 7, es farà una visita guiada per l’exposició de la mà de Joan Descals, deixeble de l’artista.

El 30 de març, a 2/4 de 6 de la tarda, s’organitzarà un taller de dinamització artística a càrrec de Descals que portarà per títol ‘Pintem com Alfred Figueras’.

Finalment, l’exposició es tancarà el 27 d’abril, amb un altre taller, a les a 2/4 de 6, per tal de conèixer a la màxima inspiració de Figueras, el pintor Paul Cézanne, i que portarà per títol ‘L’ànima de Cézanne’.