Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu exposa "La cuina de sempre", un homenatge als menjars de les nostres àvies

La inauguració serà el dijous 16 de novembre a les 6 de la tarda.

El Museu de la Memòria de la Vinya i el Vi exposa "La cuina de sempre", un homenatge als menjars que històricament preparaven les àvies, les mares o les minyones.
La mostra és una recopilació de bona part dels menjars que omplien els fogons dels nostres avantpassats quan les dones posaven almenys tres cops al dia un plat a taula per a tothom. Àpats senzills, però especials, fets amb els productes de cada temporada i també en funció de la caça, la pesca i de les inclemències del temps. Una cuina d'aprofitament de tot allò que oferia la terra i de les conserves quan anaven mal dades.

La mostra s'inaugurarà el dijous 16 de novembre a les 6 de la tarda amb la comissaria de l'exposició Maria Estruch. Durant la presentació s'oferirà un petit refrigeri a base de pa amb vi i sucre per a tots els assistents.

Posteriorment a la inauguració, el dissabte 18 de novembre, l'equipament celebrarà una matinal de cuina tradicional, a les 12 del migdia, on els participants podran aprendre a cuinar una escudella tradicional i també fer-ne un tastet tant de la mateixa sopa com d'altres aperitius de la cuina tradicional. Coorganitzada conjuntament amb el Col·lectiu de Recerca Històrica l'activitat és gratuïta i oberta a tots els públics, però, per una millor organització, es demana preferentment inscriure's prèviament a sfb.museu@santfruitos.cat.