Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu municipal acull l'exposició itinerant 'Quan les cases feien olor de vi'

La mostra s'inaugura aquest dijous 3 de febrer.

El Museu de la Memòria de la Vinya i el Vi inaugura aquest dijous 3 de febrer, a les 6 de la tarda, l'exposició itinerant Quan les cases feien olor de vi, una mostra que vol fer valdre la tradició vitivinícola de la comarca del Bages a partir de la recerca feta dins el projecte Cep, Tina i Vi.

L'exposició està creada a partir de la cerca de documentació i de les entrevistes fetes amb persones relacionades amb el món de la vinya de la comarca. La mostra fa un recorregut per diversos àmbits entorn de la investigació realitzada: treballar a la vinya, pagar parts a l'amo, ambient de verema, beure i menjar raïm, vendre el vi i passat, present i futur.

L'exposició, ideada per la historiadora Mireia Vila Cortina, mostra al visitant diferents elements de cultura popular i de patrimoni, des de les tines encara presents a les llars, fins a les paraules pròpies del nostre territori.

Aquesta mostra itinerant es podrà veure al Museu de la memòria de la Vinya i el V fins al diumenge 20 de febrer.

El dissabte 19 de febrer a les 12 del migdia, el Museu ha organitzat una visita guiada a l'exposició de la mà de la historiadora i impulsora del projecte Cep, Tina i Vi, Mireia Vila, qui oferirà als visitants tots els detalls de la mostra.

Aquesta exposició ha estat organitzada conjuntament per l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, el Consell Comarcal del Bages, la Diputació de Barcelona, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Pla de Bages i el Centre d'Estudis del Bages.