Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu organitza un taller familiar per aprendre a confeccionar un calendari

Quan comença el curs a l'escola? I les vacances? Quin és el dia de Reis? Quan celebrem la castanyada?

Aquestes i moltes altres preguntes trobaran resposta en el taller "Aprèn a fer el teu calendari" que es realitzarà aquest dissabte 11 de desembre al Museu de la Memòria de la vinya i el Vi de Sant Fruitós de Bages.

Aquest taller familiar, recomanat a partir de 6 anys, està pensat per explicar als nens i les nenes quina utilitat tenen els calendaris i com ens ajuden a mesurar i organitzar el temps, amb anotacions d'observacions relacionades amb l'astronomia, la natura, les festivitats i algunes activitats de la nostra vida personal.

Als participants se'ls lliurarà un quadern que tindrà el format d'un calendari per a l'any 2022, amb un full per mes i caselles per cadascun dels dies. En les caselles hauran d'escriure, dibuixar o enganxar l'adhesiu corresponent del full amb una selecció de més de 30 dibuixos.

El taller familiar està organitzat pel Museu de la Memòria de la Vinya i el Vi de Sant Fruitós de Bages, en el marc de l'exposició "Per no perdre el temps. Calendaris tradicionals, del món rural a la societat industrial". La mostra de caràcter itinerant romandrà al museu fins al 2 de febrer de 2022.