Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Nexe - Espai de Cultura acollirà l'exposició fotogràfica Refugiats, l'odissea cap Europa

Del 26 de juny al 1 de juliol a la Sala Polivalent del Nexe-Espai de Cultura es podrà veure l’exposició fotogràfica de Sergi Càmara “Refugiats, l’Odissea cap Europa” que mostra la perillosa i llarga ruta cap a Europa de molts refugiats

El proper dilluns 26 de juny a 2/4 de 8 del vespre es celebrarà la inauguració oficial d’aquest recull fotogràfic que mostra la ruta feta durant mesos per part del camí que fan milers de refugiats que fugen de la barbàrie i el caos, patint tota mena de riscos. En la inauguració hi pendrà part l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés i el Conseller d'Acció Social del Consell Comarcal del Bages, Albert Marañón.

El fotògraf vigatà ha viatjat a punts conflictius de l’èxode de refugiats: les illes gregues de Lebos i Kos, prop de Turquia, un dels principals punts d’entrada d’Europa de les persones que fugen dels seus països; el pas fronterer d’Idomeni, a la frontera entre Grècia i l’Antiga República Iugoslava de Macedònia; Belgrad; la frontera entre Sèrbia i Hongria; Budapest; la localitat fronterera de Tovarnik; i Melilla.

Les imatges documenten el perill de les travessies pel mar en embarcacions en què s’amunteguen moltes persones, les llargues caminades, les esperes a les fronteres, les estades a ciutats com Belgrad o Budapest a l’espera de sortir cap al destí desitjat, els viatges amb tren, el testimoniatge de les famílies. També s’hi pot veure la tasca de l’ONG catalana Open Arms, que porta a terme operacions de salvament al mar. Tot un món que s’ha fet visible en els darrers temps i que ha colpejat moltes consciències.

Aquesta exposició de la Diputació de Barcelona, arriba al Bages de la mà del Consell Comarcal.

Arxius Adjunts