Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Nexe Jove acull l'exposició "Veïnes, ciutadanes" en el marc dels actes del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

La mostra reivindica el paper de les dones en els moviments veïnals a Catalunya.

El Nexe Espai Jove acull l'exposició "Veïnes, ciutadanes", una mostra dedicada a les dones i a la lluita veïnal de la dècada dels setanta a Catalunya, fent un repàs a les diferents protagonistes que van contribuir a resoldre la transició política a favor de la democràcia.

Van ser moltes les dones que van liderar els moviments veïnals d'aquest període de reconeguda importància per a la història del nostre país.

L'exposició vol contribuir a reconstruir la participació femenina que és a l'origen de moltes escoles, mercats, jardins, centres de salut i d'atenció a les dones que han humanitzat les nostres ciutats.

La mostra es pot veure a l'espai Creartec, al vestíbul del Nexe Espai Jove, fins al 27 de novembre.

Els pròxims dies l'equipament juvenil ha preparat un seguit de propostes entorn del 25 de novembre.

El dilluns 20 de novembre, al Punt de Trobada del NEXE, a les 6 de la tarda, es presentarà el cartell dels i de les Joves pel 25N, un disseny creat per dos joves del poble i que podreu veure durant aquest mes pels carrers.

El dimarts 21 de novembre, a 2/4 de 6 de la tarda, es realitzarà un taller per treballar l'iceberg de les violències una aquesta activitat per identificar les diferents formes de violència masclista, tant aquelles més òbvies com els micromasclismes que podem trobar en el dia a dia.

El dijous 23, a les 5 de la tarda, hi ha programada una reunió de "Tribumamis" on es parlarà de la temàtica de la violència obstètrica de la mà d'una professional sanitària.

Finalment, el divendres 24 de novembre, a les 5 de la tarda, es farà una sessió de cinefòrum amb la pel·lícula "A tres metros sobre el cielo" per debatre sobre els estereotips de gènere i els mites de l'amor romàntic.