Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou format de Carnestoltes convenç i Sant Fruitós de Bages viu una festa amb més participació que mai, entrades esgotades al pavelló i alta participació en el concurs de carrosses i comparses

L’Ajuntament ha estrenat aquest any un nou format amb una única rua, nou itinerari i premis en metàl·lic.

Aquest dissabte Sant Fruitós de Bages va viure una de les edicions del Carnestoltes més participades que es recorden. Més de 500 persones es van aplegar a la tarda a la plaça Salvador Espriu per gaudir de la rua que aquest any estrenava recorregut per la zona nord del municipi i que unificava les dues tradicionals rues familiar i jove.

Tot i la previsió de pluja finalment el cel va permetre que al ritme de la Batukada Shangó, els Asmodaics i Golatiers i la Xaranga Màgic, les comparses fessin un recorregut pel municipi fins a arribar davant del pavelló on es van lluir les diferents comparses i carrosses participants en el concurs.

Una de les novetats d’enguany ha estat la incorporació de premis en metàl·lic per les millors propostes. L’agrupament escolta i guia Frifènics es va emportat el premi de 800€ a la millor proposta fent un homenatge a la festa més emblemàtica del municipi, la Festa de l'arròs. Tematitzats amb cadascun dels ingredients per fer el plat, els i les joves van ser l'opció que va obtenir més puntuació tant per part del públic com pel jurat.

El segon premi (500€) , també tan pel jurat com per votació popular, va ser per la comparsa "Playmobil clics" qui lluïen una disfressa inspirada en aquestes joguines.

El premi de la categoria especial (200€) se’l van endur "Las venecianas de Sant Fruitós", qui anaven vestides amb la tradicional indumentària del carnestoltes italià.

Aquest any, ha estat el primer que el municipi ha introduït premis en metàl·lic per a les millors carrosses i comparses, per tal de fomentar la participació, fer que els guanyadors i guanyadores puguin invertir el premi en la comparsa de l’any següent i anar obtenint així un carnestoltes molt lluït i participat.

Un cop al recinte esportiu, tots els participants van gaudir de l’animació de two f**king DJs i després agafar forces amb la nova proposta de sopar popular amb més de 400 participants.

Finalment, entrada la nit la festa va anar a càrrec del grup de versions Sixtus i la sessió de DJ Arzzett que van esgotar l’aforament del recinte fent un sold out amb les 1.200 entrades disponibles venudes.

Des de l’Ajuntament volem agrair a totes les entitats i veïns i veïnes que van participar en l’organització prèvia d’aquest carnestoltes així com a tots i totes els qui van participar-hi. El carnestoltes 2023 ha estat possible gràcies a la tasca de nombroses entitats, cossos de seguretat, treballadors municipals i a moltes altres persones, des del jovent que va realitzar el muntatge i desmuntatge del sopar, passant pels voluntaris i voluntàries del punt lila i els àngels de nit, fins als responsables del pavelló esportiu entre moltes altres persones que a títol individual han vetllat perquè s’hagi pogut desenvolupar amb normalitat i sobretot a la tècnica de joventut per la implicació i el treball realitzat.

VÍDEO RESUM CARNESTOLTES 2023