Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou Nexe Espai Jove obre portes coincidint amb l’inici del curs escolar

L’obertura d’aquest espai es realitza seguint totes les mesures de prevenció sanitàries.

Els i les joves de Sant Fruitós de Bages disposen des d’aquest dilluns 14 de setembre d’un nou espai ideat per a dur a terme tot tipus d’activitats i propostes a la seva mida.

Aquestes noves instal·lacions, de 460m2, es troben ubicades al semisoterrani del Nexe- Espai de Cultura on s’hi ha ubicat el punt d’informació de l’àrea jove de l’Ajuntament.

Aquest nou equipament compta amb sales per a l’estudi i el treball en grup, una sala polivalent per a realitzar activitats, una cuina per a tallers culinaris, zones adaptades per a l’assaig de grups musicals i una zona d’exposicions i espai de lectura i intercanvi de llibres

L’Ajuntament ha dotat l’equipament amb nous equips informàtics i una zona d’oci amb jocs de taula, billar, una taula de ping-pong i un futbolí, escenari i equips de so i bucs d’asaig.

Per a realitzar el disseny d’aquest espai i de les diferents zones, s’han dut a terme dos processos participatius, un primer on han participat més de 200 joves i un segon més específic on s’ha treballat amb un programa d’assessorament en clau de gènere de la Generalitat amb el suport del SAI Bages del Consell Comarcal que ha permès incorporar propostes per a l’organització del nou equipament des de la perspectiva de diversitat sexual i de gènere.

L’accés a aquest nou recinte es realitza des del carrer, a través del lateral esquerre de l’edifici.

Des de l’Ajuntament s’ha treballat en un pla d’obertura de l’equipament per tal de garantir la salut tant dels usuaris com dels treballadors. En aquest sentit s’estableix la obligatorietat de dur la mascareta en tot el recinte, de mantenir la distància de seguretat entre els usuaris, i de complir amb les normes que indica la cartelleria i senyalització.

Pel què fa a l’aforament, s’ha establert que els espai d’estudi i reunió i el punt de trobada tinguin una capacitat màxima de 10 persones mentre que en l’espai central s’hi podran estar 4 usuaris.

Per tal d’accedir a l’equipament serà obligatori l’entrega d’una declaració responsable per a totes aquelles persones que vulguin accedir-hi, excepte per l’atenció individual i les assessories. L’ús de l’espai Punt de Trobada (espai polivalent) serà l’únic on caldrà demanar cita prèvia per fer-ne ús per tal de poder garantir no barrejar grups de joves.

L’equipament estarà obert els divendres al matí de 2/4 d’11 a 2/4 d’1 del migdia i de dilluns a dijous de 4 a 8 del vespre. Tant bon punt les restriccions sanitàries canviïn, es previst celebrar una jornada de portes obertes per tal que la ciutadania pugui veure aquest nou equipament municipal.

 

 

Arxius Adjunts