Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de l’Ajuntament de Sant Fruitós Bages aprova lluir estelades i llaços grocs en places i edificis públics

En total es col·locaran 22 estelades entre el nucli i les urbanitzacions
Façana de l'Ajuntament
Façana de l'Ajuntament

El Ple municipal d’aquest dijous 14 de novembre ha aprovat per 11 vots a favor (GFP, ERC i JxSF) i 2 vots en contra (PSC) la moció presentada per GFP i JxSF sobre la col·locació de diferents símbols com estelades i llaços grocs en diverses localitzacions del municipi.

 La moció aprovada estableix que es col·locaran estelades a les places Onze de Setembre, Salvador Espriu, Alfred Figueras, de l’Església, Pintor Casas, del Ressorgiment, Pau Casals, Primer d’Octubre, Catalunya (Pineda), de l’Hostal (Les Brucardes), del Torrent (Torroella de Baix) i al carrer Principal (La Rosaleda). A banda també es col·locaran als accessos al nucli pel Raval, per Cal Manco i per l’avinguda Girona i als accessos a La Rosaleda, Torroella de Baix i Pineda de Bages.

Els principals edificis públics (ajuntament, pavelló d’esports, biblioteca municipal i Nexe-Espai de Cultura) també lluiran una estelada.

Pel què fa a llaços grocs es col·locaran a l’interior del pavelló d’esports, de l’escola de música i de la Biblioteca Municipal i la façana de l’ajuntament mostrarà llaços grocs amb els noms dels líders polítics catalans empresonats i una pancarta amb el nom del exiliats pel procés.

Finalment es col·locarà, de nou, un llaç groc de grans dimensions que s’il·luminarà de nit a la façana principal de l’ajuntament.

La moció posa en antecedents que Sant Fruitós de Bages es va adherir per acord de ple a l’Associació Catalana de Municipis per la Independència i que es va aprovar per plenari la Moció de suport a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya. Continua exposant que atès que el govern espanyol es nega a reconèixer la sobirania política de Catalunya, es col·locarà aquesta simbología.

En la moció es destaca que davant l’actual situació que “en l’actualitat, ens trobem immersos en un període de repressió cap al poble català i amb un estat espanyol que no vol ni tan sol asseure’s a parlar. No es vol buscar una solució des del govern central i després de la dura sentència del Tribunal Suprem contra els líders catalans, que han estat condemnats en conjunt a 100 anys de presó, i tenint en compte els qui són a l’exili, creiem que des de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages cal donar un pas més per manifestar el nostre rebuig a aquesta sentència i el desig de solucionar aquest problema per la via política. Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Quim Forn i Dolors Bassa han estat condemnats amb penes de presó. I Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila han estat condemnats per desobediència amb multes econòmiques i inhabilitació. A més, Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Toni Comín, Marta Rovira i Ana Gabriel es troben a l’exili. Cada petit gest suma. Estem fermament convençuts de que la lluita per la llibertat no pot defallir i que hem de seguir treballant de manera pacífica i democràtica per la llibertat dels líders catalans empresonats i exiliats.  És per ells que creiem que cal fer un pas mes per manifestar el nostre posicionament i el nostre compromís en vers la democràcia, la llibertat i el dret a l’autodeterminació dels pobles. Cal considerar l’estelada com a senyal de lluita per una Catalunya lliure i els llaços grocs com a símbol que reivindica la posada en llibertat dels persones empresonades i el retorn a casa dels exiliats”