Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova el pressupost per l’exercici 2021, marcat per la pandèmia

Durant el Ple també s’ha dut a terme l’aprovació provisional del Pla parcial Pineda IV

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages celebrat aquest dijous 10 de desembre ha donat llum verda al pressupost per l’exercici 2021.


Aquest pressupost, que ascendeix a 11.514.581,62 €, destaca per mantenir congelada la pressió fiscal, l’impuls de polítiques encaminades a donar resposta integral a la pandèmia en els àmbits d’ocupació, promoció econòmica i atenció a les persones, el reforç de la seguretat ciutadana, la millora de la gestió en la despesa ordinària, un increment del manteniment i la neteja dels espais públics i equipaments i una reducció de la concertació d’operacions de crèdit respecte l’exercici anterior.


El pressupost ha estat aprovat pels grups municipals d’ERC, Junts per Sant Fruitós i el PSC i els vots en contra de Gent fent Poble.


El Ple municipal també ha aprovat provisionalment, amb els vots a favor de tots els regidors presents, el Pla parcial Pineda IV. Aquesta aprovació permetrà que un cop finalitzada la tramitació urbanística es pugui dotar la zona de tots els serveis necessaris (electricitat, clavegueram, aigua i carrers) i es garantirà la connexió del trànsit rodat des de la carretera BV-4501 a través d’una nova rotonda prevista, tot a càrrec dels propietaris del sector. El desenvolupament del sector de Pineda IV també suposarà la cessió, de franc, al municipi, de zones verdes i sòl per a equipaments públics.


Durant la sessió també es va aprovar per unanimitat dels presents l’aprovació provisional de la modificació puntual del Pla general d’ordenació urbana a l’àmbit de la deixalleria municipal i la qualificació com a béns de domini públic dels habitatges municipals a destinar a lloguer social.

Pel què fa a les mocions presentades , els 4 grups municipals han donat suport a la candidatura de la sardana a la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat de la Unesco, a la moció pel Dia Mundial de la SIDA i l’adhesió del municipi a la carta de ciutats educadores.