Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple municipal aprova, per unanimitat, que el consistori gestioni de forma directa l'aigua potable i de sanejament al municipi

La totalitat del ple municipal de Sant Fruitós de Bages ha aprovat aquest dijous la gestió directa de l'aigua potable i de sanejament en baixa per part del consistori. Tal com es va informar aquest dimecres a través dels canals municipals, l'Ajuntament ha elaborat un Pla Director per tal d'avaluar i planificar la gestió i establir les inversions necessàries en la xarxa pels pròxims 15 anys.

L'objectiu d'aquest pla és arribar augmentar la inversió anual en la xarxa d'abastament de 190.000 € a 520.000 €, i de 82.000 € a 182.000 € en la xarxa de clavegueram, i poder oferir als santfruitosencs i santfruitosenques un servei públic de qualitat, ben planificat i amb una xarxa sostenible.

El mateix Ple també ha aprovat, amb les abstencions dels grups de l’oposició, una modificació de crèdit per tal de dotar de pressupost 3 de les 4 propostes guanyadores del pressupost participatiu 2021, el què permetrà que aquests projectes puguin començar a executar-se com més aviat millor. Pel que fa a la quarta proposta guanyadora, es dotarà de crèdit el projecte tan bon punt s'acabi de pressupostar en més detall el projecte. Aquesta modificació també permetrà donar suport a un projecte cinematogràfic que serà rodat al municipi.

En l'àmbit urbanístic la totalitat del Ple ha votat favorablement a  una expropiació de béns i drets al polígon de La Serreta, el què permetrà continuar amb les obres d'urbanització del polígon.

Pel que fa a mocions, presentades conjuntament per tots els grups municipals, la totalitat dels regidors han votat a favor d’exigir mesures que frenin l’escalada de preus de l’electricitat i també de la moció presentada per tal de promoure l'acollida i l'asil de persones refugiades de l'Afganistan i per a la defensa dels drets humans.